ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 2 decembrie 2021

 
 

Gazeta de Sud [25/11/2021]

 
Amenzi de până la 2.900 de lei pentru şoferii agresivi în trafic
     
Amenzi de până la 2.900 de lei pentru şoferii agresivi în trafic

Ministerul Afacerilor Interne(MAI) încearcă să introducă în Codului Rurier termenul de conducere agresivă. Este vorba, printre altele, de flash-uri date şoferilor, slalomul printre mașini sau șicanele în trafic. Amenda pentru conducere agresivă este prevăzută de clasa a IV-a de sancţiuni (între 1.305 şi 2.900 de lei). Proiectul de modificare a Codului Rutier prevede amenzi mai mari pentru vitezomani, dar şi suspendarea permisului pe o perioadă de 180 de zile în anumite situaţii. Proiectul pus în dezbatere publică de MAI prevede, în primul rând, sancționarea comportamentului agresiv al şoferilor. Prin comportament agresiv se înţelege întoarcerea maşinii prin folosirea frânei de mână, deplasarea succesivă de pe o bandă de circulație pe alta sau conducerea motocicletei pe o roată. Prin comportament agresiv se mai înţelege turarea intenționată şi repetată a motorului, pornirea de pe loc prin patinarea în gol a roților motoare sau intimidarea şoferilor prin circulația la o distanță foarte redusă înainte, în spate cât și în lateral. De asemenea, se propune sancţionarea folosirii repetate a semnalelor sonore și/sau lumioase pentru a obliga şoferul din față să să elibereze banda de circulație.Aceste fapte vor fi pedepsite cu amenda prevăzută la clasa a IV-a de sancțiuni. Amenzi mai mari pentru neacordarea de prioritate MAI aduce modificări asupra abaterilor ce privesc neacordarea priorității. În prezent, acestea se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancțiuni (de la 580 lei până la 725 lei), plus suspendarea permisului pentru 30 de zile. Proiectul prevede amenzi prevăzute de clasa a III-a de sancțiuni (de la 870 lei până la 1.160 lei) şi suspendare permisului pe o perioadă de 60 de zile pentru nacordarea de prioritate. Este vorba de neacordarea priorității de trecere vehiculelor şi pietonilor, dar şi de nerespectarea (...)

cititi articolul complet în Gazeta de Sud


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Cupa României / Universitatea Craiova şi-a respectat statutul şi s-a calificat în semifinale
Cupa României / Universitatea Craiova şi-a respectat statutul şi s-a calificat în semifinale
Universitatea Craiova s-a impus clar, scor 3-0, în partida susţinută joi seară, pe stadionul „Ion (...)
Canada: Primele cazuri de animale sălbatice infectate cu COVID-19
Canada: Primele cazuri de animale sălbatice infectate cu COVID-19
Trei exemplare de cerb cu coadă albă din Quebec au fost infectate cu COVID-19, acestea fiind (...)
Bărbat îmbrăcat ca un ninja a rănit cu sabia două polițiste în Franța
Bărbat îmbrăcat ca un ninja a rănit cu sabia două polițiste în Franța
Un bărbat îmbrăcat ca un ninja a atacat și rănit cu sabia două polițiste în Cherbourg, în nord-vestul (...)
[Toate articolele din: Gazeta de Sud +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY