ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 2 decembrie 2021

 
 

Gazeta de Sud [25/11/2021]

 
Luminița Odobescu a fost numită consilier prezidențial
     
Luminița Odobescu a fost numită consilier prezidențial

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul privind numirea Luminiţei-Teodora Odobescu în funcţia de consilier prezidenţial, începând cu 30 noiembrie. Odobescu a fost ambasador, șef al Reprezentanței Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană.În 10 noiembrie, Iohannis a semnat decretele de rechemare a cinci ambasadori români, între care şi Luminiţa Odobescu, şef al Reprezentanţei Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană. Cine este Luminița Odobescu Luminița Odobescu a fost numită de președintele Klaus Iohannis în funcția de ambasador al României la UE chiar la începutul mandatului său, în 2015, odată cu numirea lui George Maior ambasador în SUA' și a lui Emil Hurezeanu în Germania. Luminiţa-Teodora Odobescu (52 de ani) este diplomat de carieră. Între noiembrie 2012 şi august 2015 a fost consilier de stat pentru afaceri europene şi politică externă în cadrul Cancelariei premierului. În decembrie 2014 i-a fost acordat gradul diplomatic de ambasador. Potrivit Reprezentanței Permanente a României la UE, a fost secretar de stat pentru afaceri europene în cadrul Ministerului Afacerilor Externe în perioada februarie – noiembrie 2012, iar între 2008 şi 2012 a îndeplinit funcţia de director general al Departamentului Uniunea Europeană din Ministerul Afacerilor Externe, fiind responsabilă cu gestionarea ansamblului problematicii UE şi a dialogului politic bilateral cu statele membre UE, AELS şi Turcia. Între anii 2002 şi 2007 a deţinut diverse poziţii în cadrul Reprezentanţei Permanente a României la Uniunea Europeană – Bruxelles A gestionat o serie de capitole în cadrul negocierilor de aderare a României la UE (energie, uniune economică şi monetară, taxare, comerţ, etc.). După semnarea Tratatului de aderare a României la UE, Luminiţa Odobescu a asigurat coordonarea şi pregătirea reuniunilor Comitetului (...)

cititi articolul complet în Gazeta de Sud


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Toți pasagerii repatriați din Maroc vor fi testați la aterizare
Toți pasagerii repatriați din Maroc vor fi testați la aterizare
Niciun pasager din avionul care repatriază 122 de români și 62 de europeni din Maroc nu prezintă (...)
Avionul cu 122 de cetăţeni români rămași blocați în Maroc a decolat de la Marrakesh
Avionul cu 122 de cetăţeni români rămași blocați în Maroc a decolat de la Marrakesh
Un avion TAROM cu 122 de cetățeni români și 62 de cetățeni europeni, care erau blocați temporar în (...)
10.260 de români s-au vaccinat cu prima doză
10.260 de români s-au vaccinat cu prima doză
Un număr de 45.000 de doze de vaccin Pfizer, Moderna, AstraZeneca şi Johnson&Johnson au fost (...)
[Toate articolele din: Gazeta de Sud +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY