ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 2 decembrie 2021

 
 

Descopera [25/11/2021]

 
Criza de cipuri, pe cale să fie rezolvată de Japonia? Aceștia vor investi peste 5 miliarde de dolari
     
Criza de cipuri, pe cale să fie rezolvată de Japonia? Aceștia vor investi peste 5 miliarde de dolari

Cea mai mare națiune din lume producătoare de cipuri trece la treabă. Japonia a pus la bătaie 5,2 miliarde de dolari (aproximativ 600 de miliarde de yeni) pentru a oferi sprijin producătorilor de semiconductori în încercarea de a rezolva criza de cipuri la nivel mondial. În timp ce fondurile vor merge către mai mulți producători de cipuri, cel mai notabil dintre aceștia este cel mai mare din lume, Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC), potrivit unui raport inițial al Nikkei, relatează Interesting Engineering. TSMC a mai spus că va construi o nouă fabrică de cipuri în Japonia pentru 7 miliarde de dolari, într-un efort comun cu Sony Group Corp. Japonia este de decenii cel mai mare producător de cipuri Guvernul Japoniei a fost mulțumit. Restul de 200 de miliarde de yeni din noua investiție a Japoniei vor fi direcționați către pregătirea altor fabrici pentru mai multe proiecte noi, inclusiv unul aflat în curs de dezvoltare de către producătorul american de cipuri de memorie Micron Technology Inc și Kioxia Holdings din Japonia, potrivit raportului. Japonia are încă din anii 1980 cea mai mare industrie din lume în ceea ce privește fabricarea cipurilor. Dar de atunci națiunea a dus o luptă dificilă pentru a-și menține avantajul competitiv într-o industrie din ce în ce mai aglomerată, căzând într-un declin constant în ultimele trei decenii, pe măsură ce rivalii economici precum producătorii din Taiwan au continuat să reducă decalajul. Criza de cipuri durează de mai mulți ani Și nu putea veni la un moment mai potrivit. Lipsa de cipuri a devenit evidentă aproximativ în același timp în care criza coronavirusului COVID-19 a ajuns în Statele Unite. Acest moment a fost atroce pentru că, cu miliarde de oameni din întreaga lume care se confruntă cu luni până la ani de izolare, singura modalitate viabilă de a interacționa cu (...)

cititi articolul complet în Descopera


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
De ce se scumpesc cadourile de Crăciun
De ce se scumpesc cadourile de Crăciun
Consumatorii din întreaga lume plătesc mai mult pentru cadourile de Crăciun în acest an, iar (...)
Judecătorii au decis: Vânătoare suspendată la 25 de specii de păsări
Judecătorii au decis: Vânătoare suspendată la 25 de specii de păsări
Curtea de Apel Târgu Mureș a decis, pe 26 noiembrie 2021, suspendarea pentru sezonul 2021-2022 a (...)
Noi produse din lăcuste pot ajunge în magazine după ce Comisia Europeană a aprobat consumul insectelor
Noi produse din lăcuste pot ajunge în magazine după ce Comisia Europeană a aprobat consumul insectelor
Burgerii, deserturile şi alte produse din lăcuste ar putea ajunge în supermarketurile europene, (...)
[Toate articolele din: Descopera +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY