ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 5 decembrie 2021

 
 

Descopera [25/11/2021]

 
O gaură neagră rară, „o verigă lipsă” din evoluția acestor bestii, a fost găsită în galaxia Andromeda
     
O gaură neagră rară, „o verigă lipsă” din evoluția acestor bestii, a fost găsită în galaxia Andromeda

O verigă lipsă care ar putea dezvălui detalii despre evoluția găurilor negre tocmai a fost descoperită în cel mai apropiat vecin galactic al Căii Lactee. Într-un roi stelar din galaxia Andromeda, numit AKA M31, astronomii au studiat schimbările de lumină pentru a identifica o gaură neagră cu o masă de aproape 100.000 de ori mai mare ca cea a Soarelui. Astfel, această „bestie” poate fi inclusă în categoria de „masă intermediară”, o clasă extrem de căutată de astronomii pentru răspunsurile pe care le poate oferi. „În acest studiu, noi am folosit modele de masă și cinematică de rezoluție înaltă pentru a prezenta detectarea unei găuri negre de masă intermediară cu masă solară de aproximativ 100.000 cu o semnificație de peste 3-sigma”, au explicat cercetătorii coordonați de Renuka Pechetti de la Universitatea John Moores din Liverpool, Regatul Unit. Găurile negre sunt bestii extrem de înșelătoare Găurile negre sunt bestii foarte înșelătoare. Dacă nu captează materie în mod activ, un proces care generează radiații incredibil de strălucitoare, acestea nu emit niciun fel de lumină ce poate fi detectată. Asta face descoperire găurilor negre o muncă de detectiv, în care oamenii de știință trebuie să studieze ce se întâmplă în spațiul înconjurător. Un indiciu al prezenței găurilor negre este orbita obiectelor din jurul acestora. Majoritatea găurilor negre detectate, folosind o varietate de metode, se încadrează în două intervale de masă. Există găuri negre cu masă stelară, de până la 100 de ori față de masa Soarelui, și găuri negre supermasive, care încep la 1 milion de ori față de masa Soarelui și pot ajunge chiar la valori mai mari. La mijloc se găsește categoria intermediară, iar detectarea acestor găuri negre este extrem de rară. Până acum, numărul de astfel de detectări rămân incredibil de scăzut. Ajungem astfel la Andromeda, mai precis roiul (...)

cititi articolul complet în Descopera


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Sanctuarele și templele grecești antice din Olimpia
Sanctuarele și templele grecești antice din Olimpia
Sanctuarele și templele grecești antice din Olimpia sunt unele dintre cele mai vechi și mai (...)
Cum să oferi cea mai bună îmbrățișare, conform științei
Cum să oferi cea mai bună îmbrățișare, conform științei
Îmbrățișarea este unul dintre cele mai timpurii moduri prin care învățăm să comunicăm, dar pe măsură (...)
Datele zodiilor, cum au fost stabilite și ce reprezintă de fapt?
Datele zodiilor, cum au fost stabilite și ce reprezintă de fapt?
În astronomie și astrologie, zodiacul este centura de constelații din ecliptică, traiectoria (...)
[Toate articolele din: Descopera +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY