ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 6 decembrie 2021

 
 

Descopera [25/11/2021]

 
Cercetătorii atrag atenția cu privire la fosilele false de pe Marte
     
Cercetătorii atrag atenția cu privire la fosilele false de pe Marte

Atunci când căutăm semne de viață pe Marte, trebuie să fim atenți la „fosilele false” care ar putea fi din abundență pe Planeta Roșie, potrivit unui nou studiu. Roverul marțian Perseverance enumeră, printre obiectivele misiunii sale, o premieră pentru explorarea planetei roșii. Exploratorul robot a fost însărcinat să caute semne ale vieții microbiene antice pe planeta prăfuită și uscată – microfosile minuscule care ar fi dovezi că Marte a fost cândva locuibilă. Aceasta ar fi într-adevăr o descoperire incredibilă – dar noua lucrare îndeamnă la prudență în interpretarea a ceea ce găsim, atât în ​​această sursă, cât și în cele viitoare, scrie Science Alert. Fosilele false sunt de fapt formațiuni minerale care seamănă cu fosilele Potrivit astrobiologului Sean McMahon, de la Universitatea din Edinburgh, și geobiologului Julie Cosmidis, de la Universitatea Oxford din Marea Britanie, oamenii de știință vor trebui să țină cont de zăcămintele minerale non-biologice care seamănă foarte mult cu fosilele false. Într-o nouă lucrare, cei doi au subliniat zeci de procese non-biologice sau abiotice care pot produce pseudofosile – structuri care arată ca fosilele unor organisme microscopice precum cele care ar fi existat cândva pe Marte. La un moment dat, un rover de pe Marte va găsi aproape sigur ceva care seamănă mult cu o fosilă, așa că este vital să le distingem cu încredere de structurile și substanțele produse prin reacții chimice. Pentru fiecare tip de fosilă de acolo există cel puțin un proces non-biologic care creează lucruri foarte asemănătoare, așa că există o nevoie reală de a ne îmbunătăți înțelegerea modului în care acestea se formează”, a spus McMahon. Fosilele false sunt luate drept reale destul de des, în special când vine vorba de planeta Marte Această noțiune nu este tocmai surprinzătoare. Marte este un motiv foarte bun de pareidolie și (...)

cititi articolul complet în Descopera


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Cel mai bătrân copac din lume, un stejar vechi de 13.000 de ani, s-a „clonat” singur
Cel mai bătrân copac din lume, un stejar vechi de 13.000 de ani, s-a „clonat” singur
În California, s-a constatat că un stejar are vârsta cuprinsă între 13.000 şi 15.000 de ani, (...)
Alex Baldwin recunoaște că i s-ar putea încheia cariera după împușcarea Halynei Hutchins
Alex Baldwin recunoaște că i s-ar putea încheia cariera după împușcarea Halynei Hutchins
Alec Baldwin a recunoscut că ar putea ajunge la finalul carierei sale de actor după împușcarea (...)
Prognoza meteo pentru decembrie. Vremea va fi mai caldă decât în mod normal
Prognoza meteo pentru decembrie. Vremea va fi mai caldă decât în mod normal
Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în prima jumătate a (...)
[Toate articolele din: Descopera +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY