ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 2 decembrie 2021

 
 

Descopera [25/11/2021]

 
Specii de plante necunoscute au fost găsite pe stânca sacră Uluru din Australia
     
Specii de plante necunoscute au fost găsite pe stânca sacră Uluru din Australia

Oamenii de știință au făcut o descoperire unică, găsind specii de plante necunoscute până acum pe uriașa stâncă Uluru din Australia. Ficus desertorum, sau smochinul de deșert, este numele care a fost dat noii plante necunoscute până acum. Până acum, se credea că aparține unei subcategorii de Ficus brachypoda, o specie de smochin găsită la scară largă în părțile de nord și centrale ale Australiei, scrie Science Alert. O privire mai atentă a arătat că acesta este de fapt o specie distinctă, cu propriul habitat regional distinct. Frunzele l-au dat de gol: sunt mai netede, mai înguste și mai groase decât cele ale tipurilor înrudite de smochin. Aceste plante necunoscute până acum aveau caracteristici diferite față de plantele cunoscute din alte zone „Un studiu atent al colecțiilor deținute în ierbarele din Australia și cu referire la exemplarele istorice păstrate în ierbarele europene a arătat că populațiile din centrul Australiei erau într-adevăr distincte din punct de vedere morfologic de populațiile mai nordice sau vestice”, spune botanistul Russell Barrett de la National Herbarium of New South Wales din Australia. Acești smochini sunt o specie incredibil de semnificativă pentru popoarele Primelor Națiuni din centrul Australiei, din motive de hrană, adăpost și spiritualitate. Deteriorarea acestor copaci ar putea fi pedepsită, din punct de vedere istoric, cu moartea; atât de importanți sunt pentru întreaga comunitate”. Noua plantă a fost numită ficus de deșert Au avut loc discuții cu Australian Central Land Council pentru a vedea dacă un nume folosit de diverșii oameni ai Primelor Națiuni ar putea fi mai potrivit pentru aceste plante necunoscute până acum. Cu toate acestea, având în vedere marea varietate de denumiri pentru copac în limbile locale, a fost ales un nume științific standard. În plus, „Ficus desertorum” subliniază cât (...)

cititi articolul complet în Descopera


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
De ce se scumpesc cadourile de Crăciun
De ce se scumpesc cadourile de Crăciun
Consumatorii din întreaga lume plătesc mai mult pentru cadourile de Crăciun în acest an, iar (...)
Judecătorii au decis: Vânătoare suspendată la 25 de specii de păsări
Judecătorii au decis: Vânătoare suspendată la 25 de specii de păsări
Curtea de Apel Târgu Mureș a decis, pe 26 noiembrie 2021, suspendarea pentru sezonul 2021-2022 a (...)
Noi produse din lăcuste pot ajunge în magazine după ce Comisia Europeană a aprobat consumul insectelor
Noi produse din lăcuste pot ajunge în magazine după ce Comisia Europeană a aprobat consumul insectelor
Burgerii, deserturile şi alte produse din lăcuste ar putea ajunge în supermarketurile europene, (...)
[Toate articolele din: Descopera +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY