ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 27 noiembrie 2021

 
 

Descopera [25/11/2021]

 
Mormântul unui războinic scit a scos la iveală o descoperire unică
     
Mormântul unui războinic scit a scos la iveală o descoperire unică

Arheologii care excavau mormântul unui războinic au descoperit comori din vremea sciților, printre care un platou unic, în districtul Ostrogojsk din regiunea Voronej, în sud-estul Rusiei. Sciții au fost o veche populație nomadă care au trăit în primul rând în regiunea cunoscută sub numele de Sciția, care cuprindea ceea ce sunt astăzi stepele eurasiatice din Kazahstan, stepele rusești din regiunile Siberia, Ural, Volga și regiunile sudice, precum și estul Ucrainei. Săpăturile arheologice au fost efectuate de Expediția Don din cadrul Institutului de Arheologie al Academiei Ruse de Științe. Cercetătorii au excavat necropola Devitsa V, alcătuită din 19 movile funerare, potrivit Heritage Daily. Un studiu al movilei 7 din centrul cimitirului a scos la iveală un mormânt din lemn construit cu șaptesprezece stâlpi mari din stejar, acoperit pe jumătate cu grinzi de stejar, care datează din secolul al IV-lea î.e.n. În mormânt a fost descoperit scheletul unui bărbat în vârstă de aproximativ 40-49 de ani, pe lângă plăci mici din aur semi-sferice, un cuțit din fier, o coastă de cal, un vârf de lance și trei sulițe. În apropiere de mormântul războinicului scit, arheologii au mai descoperit hamuri de cai, șase plăci de bronz în formă de lup, falca tăiată de la un urs tânăr, o cupă turnată și mai multe vase din sticlă neagră. Cea mai importantă descoperire din mormântul războinicului scit Cea mai importantă descoperire din mormântul războinicului scit este un platou din argint care măsoară 34,7 cm pe aproximativ 7,5 cm, care înfățișează mai multe zeități, inclusiv zeița Artimpasa, care a fost în general asociată cu fertilitatea, puterea asupra suveranității și forța preoțească. Artimpasa a fost și o zeiță androgină a războiului, fecundității, vegetației și a fost varianta scitică a zeiței iraniene Arti pe care Herodot a echivalat-o cu Afrodita (...)

cititi articolul complet în Descopera


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Un nou tip de celule descoperit recent pare să regleze ritmul cardiac și funcțiile inimii
Un nou tip de celule descoperit recent pare să regleze ritmul cardiac și funcțiile inimii
Cercetătorii de la Universitatea Notre Dame din SUA au descoperit un nou tip de celulă în inimă (...)
Cât timp ar trebui să dureze spălatul pe dinți? Experții recomandă mai multe tehnici de periaj
Cât timp ar trebui să dureze spălatul pe dinți? Experții recomandă mai multe tehnici de periaj
Mulţi dintre noi sunt familiarizaţi cu sfatul conform căruia ar trebui să ne spălăm pe dinţi de (...)
Aron Pumnul, profesorul care i-a marcat tinereţea lui Mihai Eminescu. A fost urmărit de autorităţile (...)
Aron Pumnul, profesorul care i-a marcat tinereţea lui Mihai Eminescu. A fost urmărit de autorităţile maghiare
S-a născut în familia unor iobagi români din satul Cuciulata, judeţul Braşov. După 4 ani petrecuţi (...)
[Toate articolele din: Descopera +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY