ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 27 noiembrie 2021

 
 

Descopera [25/11/2021]

 
Robespierre, un patriot cu simțul datoriei și al sacrificiului
     
Robespierre, un patriot cu simțul datoriei și al sacrificiului

Maximilien Robespierre a fost un democrat radical și o figură centrală pentru Revoluția Franceză din 1789. Robespierre a prezidat pentru scurt timp influentul Club al Iacobinilor, o grupare politică radicală cu sediul la Paris. De asemenea, Robespierre a fost președinte al Convenției Naționale și al Comitetului pentru Siguranța Publică. Maximilien Robespierre și-a început cariera politică în 1789, atunci când a fost ales să reprezinte comitatul Artois. În calitate de reprezentant, Robespierre a promovat interesele claselor de jos. Acesta împreună cu alți reprezentanți s-au unit pentru a forma Adunarea Națională, pentru o perioadă scurtă de timp, care a fost în cele din urmă înlocuită de Adunarea Legislativă și, mai apoi, de Convenția Națională. Robespierre a atins apogeul puterii sale în timpul Convenției Naționale. Maximilien Robespierre a ajuns să domine Comitetul pentru Siguranța Publică în timpul perioadei de Teroare Iacobină. Această perioadă violentă a avut loc între 5 septembrie 1793 și 27 iulie 1794. Inamicii lui Robespierre i-au atribuit putere dictatorială, dar acesta nu a avut-o În acest timp, comitetul a exercitat un control dictatorial asupra guvernului francez, a vizat și a executat în mod sistematic presupușii dușmani ai Revoluției. În total, comitetul a vegheat asupra aproximativ 17.000 de execuții oficiale. Sursa foto: Profimedia În cele din urmă, Maximilien Robespierre și-a pierdut capul, la propriu. La 27 iulie 1794, Robespierre și un număr de adepți ai săi au fost arestați la Hôtel de Ville din Paris. A doua zi, Robespierre și 21 dintre adepții săi au fost duși la Place de la Concorde (Piața Concordiei), acolo unde au fost executați cu ghilotina în fața mulțimii adunate, scrie Britannica. Inamicii lui Robespierre i-au atribuit putere dictatorială, atât în Clubul Iacobinilor cât și în Comitetul pentru (...)

cititi articolul complet în Descopera


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Camera care poate vedea prin aproape orice obiect, inclusiv corpul uman. Cum funcționează?
Camera care poate vedea prin aproape orice obiect, inclusiv corpul uman. Cum funcționează?
Inginerii de la Universitatea Northwestern au creat o cameră puternică ce este capabilă să vadă (...)
Peștele cu 555 de dinți care pierde zilnic câte 20. Este mai comun decât am crede
Peștele cu 555 de dinți care pierde zilnic câte 20. Este mai comun decât am crede
Peștele cu 555 de dinți este ceva real. Acesta se numește Lingcod și are una dintre gurile cu cei (...)
Pagina de Yelp a băncii JPMorgan, bombardată cu review-uri de o stea după tweetul lui Musk
Pagina de Yelp a băncii JPMorgan, bombardată cu review-uri de o stea după tweetul lui Musk
După ce a fost dat în judecată de JPMorgan pentru un tweet, CEO-ul Tesla, Elon Musk, a spus în (...)
[Toate articolele din: Descopera +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY