ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 8 decembrie 2021

 
 

Radio Europa Liberă [25/11/2021]

 
Crimele motivate rasial încep să fie mai des pedepsite în Statele Unite. Efectul mișcării „Black lives matter”?
     
Crimele motivate rasial încep să fie mai des pedepsite în Statele Unite. Efectul mișcării „Black lives matter”?

Un juriu din statul Georgia a găsit vinovate trei persoane, acuzate în legătură cu omorârea lui Ahmaud Arbery, un tânăr negru american de 25 de ani, la 23 februarie 2020. Esența cazului este că doi rezidenți albi – tată și fiu - din Satilla Shores, statul Georgia l-au urmărit pe Arbery, cu un vehicul, suspectându-l că ar fi fost implicat în jafuri. Travis McMichael a părăsit camioneta și l-a atacat, înarmat fiind, pe Ahamud Arbery, ucigându-l în altercație. Un al treilea rezident, William Bryan s-a alăturat și el urmăririi și a filmat întreaga desfășurare. Gregory, tatăl lui Travis a fost cel care a inițiat urmărirea, vâzându-l pe Arbery care alerga – făcea jogging – prin fața casei lor, suspectându-l fără alt motiv decât faptul că era negru că ar fi comis o fărădelege. Procurorii au deschis cazul doar în mai 2020, după ce o înregistrare video a devenit virală pe internet și a generat mânie. Apărarea a susținut că cei trei urmăritori și-au dorit să efectueze o arestare ”cetățenească” crezând că Arbery era la originea unui număr de jafuri în zonă. Vezi și: vremea protestelor: de ce manifestăm și ne agităm atât   Legea care permitea astfel de acțiuni de intervenție cetățenească a fost anulată în Georgia, în mai, în numele lui Arbery. Travis McMichael a spus că moartea lui Arbery a intervenit pe când el încerca să se apere, într-o confruntare în care Arbery l-ar fi atacat. Avocatul lui Bryan a susținut că acesta a imortalizat doar cele întâmplate, nu a fost părtaș la crimă. Procuroarea Linda Dunikoski a spus că agresorii nu aveau nici un motiv să îl creadă pe Arbery vinovat, în afara propriilor lor presupuneri generate de faptul că văzuseră ”un bărbat negru care alerga prin fața casei lor”. ”Ce drept au avut să îl oprească pe Ahmaud Arbery? Ce drept au avut să îi ceară unui cetățean să se oprească și să stea de vorbă cu ei?” – a arătat procurorea, (...)

cititi articolul complet în Radio Europa Liberă


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Sinteza zilei
Sinteza zilei
Programul de seară al Europei Libere. Ştiri, interviuri, analize şi comentarii.
Moldova la ora 7
Moldova la ora 7
Programul de seară al Europei Libere. Ştiri, interviuri, analize şi comentarii. În fiecare (...)
Australia se alătură boicotului diplomatic al Jocurilor Olimpice de la Beijing anunțat de Statele (...)
Australia se alătură boicotului diplomatic al Jocurilor Olimpice de la Beijing anunțat de Statele Unite
Australia a spus că se va alătura unui boicot diplomatic al Jocurilor Olimpice de iarnă, de la (...)
[Toate articolele din: Radio Europa Liberă +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY