ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 8 decembrie 2021

 
 

Descopera [25/11/2021]

 
Savantul român care a salvat mii de vieţi prin ”Marea experienţă românească”
     
Savantul român care a salvat mii de vieţi prin ”Marea experienţă românească”

Ioan Cantacuzino, academician, medic, microbiolog, profesor universitar roman, fondator al scolii romanesti de imunologie si patologie experimentala, a desfasurat o bogata activitate de cercetare privind vibronul holeric si vaccinarea antiholerica. Citeşte şi Templul tuturor religilor are structura unui dom şi nouă intrări care să întâmpine simbolic oamenii din toate colţurile Pământului – FOTO Citeşte şi 10 Lucruri pe care nu le ştiai despre Coco Chanel, cea mai puternică femeie din lumea modei – VIDEO Pe baza cercetarilor desfasurate in aceasta directie, medicul a pus la punct o metoda de vaccinare antiholerica, numita “Metoda Cantacuzino”, folosita si astazi in tarile unde se mai semnaleaza cazuri de holera. Implicandu-se in studiul holerei, tifosului exantematic si tuberculozei, aduce contributii remarcabile. A creat notiunea de imunitate prin contact. In campania din 1913 a condus prima vaccinare antiholerica masiva in focarele infectioase, cunoscuta in stiinta ca „Marea experienta romaneasca”, care a salvat multe mii de vieti, si a initiat masurile de combatere a epidemiei de holera. In primul Razboi Mondial, in calitate de conducator al serviciilor sanitare militare si civile, a luat masurile de combatere a marii epidemii de tifos exantematic. Creeaza o serie de lucrari ca: descoperirea imunitatii celulare si umorale, sensibilitatea si lipsa de imunitate a organismului fata de scarlatina, studii cu renume mondial asupra holerei si vaccinoterapiei. Introduce vaccinul lui Calmette, iar în 1912 creeaza vaccinul antitific. A murit la 14 ianuarie 1934. Citeşte şi Cele mai importante invenţii româneşti. Descoperă îţi prezintă principalele semnificaţii istorice ale zilei de 25 noiembrie: 1562 – S-a născut scriitorul şi dramaturgul Lope Felix de Vega Carpio, reprezentant de seamă al (...)

cititi articolul complet în Descopera


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Cât de eficient este vaccinul Pfizer împotriva variantei Omicron? Primele rezultate anunțate de (...)
Cât de eficient este vaccinul Pfizer împotriva variantei Omicron? Primele rezultate anunțate de cercetători
Varianta Omicron reduce substanțial nivelurile de anticorpi generate de vaccinul de la (...)
Un altar de după căderea capitalei Imperiului Aztec, descoperit în orașul Ciudad de Mexico
Un altar de după căderea capitalei Imperiului Aztec, descoperit în orașul Ciudad de Mexico
Un altar de ofrande mexican de după căderea Tenochtitlanului a fost descoperit lângă Plaza (...)
Miliardarul japonez Maezawa a plecat în spațiu
Miliardarul japonez Maezawa a plecat în spațiu
Miliardarul japonez Maezawa și-a propus să devină primul turist spațial în mai bine de un deceniu de (...)
[Toate articolele din: Descopera +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY