ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 2 decembrie 2021

 
 

Descopera [25/11/2021]

 
Lansarea telescopului spațial James Webb, amânată până pe 22 decembrie
     
Lansarea telescopului spațial James Webb, amânată până pe 22 decembrie

După un incident recent, lansarea telescopului spațial James Webb a fost din nou amânată. Telescopul spațial James Webb va trebui să aștepte încă câteva zile înainte de a fi pus pe orbită după ce un element de prindere s-a desprins în timpul pregătirilor pentru lansare. Decolarea telescopului spațial James Webb a fost acum amânată de la data originală de 18 decembrie până la 22 decembrie, scrie Space. Telescopul spațial, un instrument de ultimă generație despre care se spune că este cel mai puternic instrument de observare care a fost vreodată dus în spațiu, este o unealtă la care se lucrează de mult timp, dezvoltarea sa începând cu aproape 30 de ani în urmă, în 1996. James Webb a „supraviețuit” unei călătorii pe mare către Guyana Franceză Telescopul James Webb a fost finalizat, pliat și a supraviețuit unei călătorii pe mare pentru a ajunge în octombrie la locul său de lansare, Portul Spațial European din Kourou, Guyana Franceză. Cu toate acestea, un incident recent din timpul pregătirilor pentru lansare a forțat echipa să amâne lansarea cu câteva zile. Potrivit unei noi declarații a NASA, în timpul operațiunilor la instalația din Guyana Franceză, „tehnicienii se pregăteau să atașeze telescopul la adaptorul vehiculului de lansare, care este folosit pentru a integra instrumentul în treapta superioară a rachetei Ariane 5. Un element care fixează telescopul de adaptorul vehiculului de lansare s-a desprins și a provocat o vibrație în întregul dispozitiv”. Agenția spațială a emis o declarație conform căreia pregătirile pentru lansare au fost efectuate la instalație „sub responsabilitatea generală a Arianespace”. Racheta Ariane 5 de la Arianespace este cea care se va ocupa de punerea pe orbită a telescopului spațial James Webb. În urma incidentului neașteptat și neplanificat, „un comitet de examinare a anomaliilor condus de NASA a fost (...)

cititi articolul complet în Descopera


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
De ce se scumpesc cadourile de Crăciun
De ce se scumpesc cadourile de Crăciun
Consumatorii din întreaga lume plătesc mai mult pentru cadourile de Crăciun în acest an, iar (...)
Judecătorii au decis: Vânătoare suspendată la 25 de specii de păsări
Judecătorii au decis: Vânătoare suspendată la 25 de specii de păsări
Curtea de Apel Târgu Mureș a decis, pe 26 noiembrie 2021, suspendarea pentru sezonul 2021-2022 a (...)
Noi produse din lăcuste pot ajunge în magazine după ce Comisia Europeană a aprobat consumul insectelor
Noi produse din lăcuste pot ajunge în magazine după ce Comisia Europeană a aprobat consumul insectelor
Burgerii, deserturile şi alte produse din lăcuste ar putea ajunge în supermarketurile europene, (...)
[Toate articolele din: Descopera +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY