ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 2 decembrie 2021

 
 

Descopera [25/11/2021]

 
Cercetătorii cred că au descoperit cum herpesul ne invadează sistemul nervos
     
Cercetătorii cred că au descoperit cum herpesul ne invadează sistemul nervos

Herpes simplex este geniul criminal al virusurilor; herpesul ne invadează celulele care căptușesc părțile mai delicate ale corpului înainte de a-și croi drum în sistemul nostru nervos, unde se ascunde în ADN. Modul precis în care efectuează această manevră complicată de deturnare este înțeles doar parțial, scrie Science Alert. Un studiu condus de cercetătorii de la Northwestern University Feinberg School of Medicine din SUA' a descoperit o piesă vitală a puzzle-ului, una care ne-ar putea arăta calea către noi moduri de a trata sau chiar de a preveni această boală incredibil de comună. Herpesul este o infecție comună pentru majoritatea populației lumii. Găsit la mai mult de două treimi din toți oamenii ca varianta orală de tip 1 (HSV-1) sau forma cu transmitere sexuală de tip 2 (HSV-2), a fost un însoțitor intim pentru specia noastră încă de la începuturi. Ce afecțiuni provoacă herpesul Deși de obicei ascuns, virusul este capabil să producă unele simptome de-a dreptul inconfortabile și chiar distructive, de la omniprezentele vezicule până la efectul rar, dar devastator, pe care îl poate avea atunci când invadează ochiul. În unele dintre cele mai tragice cazuri, transmiterea infecției de la mamă la copil poate fi fatală pentru un nou-născut. În mod șocant, peste o mie de decese de sugari în SUA' au fost atribuite bolii numai în ultimele două decenii. A fost chiar implicat ca o cauză, sau cel puțin ca factor contributiv, în cazurile de demență. Descoperirea unui tratament eficient, sau a unui vaccin, ar aduce multă ușurare și siguranță oamenilor de pe tot globul. Din păcate, virusul herpes ne invadează sistemul imunitar pentru un timp foarte scurt înainte de a-și introduce ADN-ul în biblioteca genetică a celulelor noastre nervoase periferice. Herpesul ne invadează celulele folosindu-se de propriile lor mecanisme „Reprogramează celula (...)

cititi articolul complet în Descopera


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
O exoplanetă record cu o orbită extremă este sortită pieirii
O exoplanetă record cu o orbită extremă este sortită pieirii
O exoplanetă record descoperită recent este una dintre cele mai extreme descoperite până acum. (...)
Căutările pe Google Maps dau castelele Bran și Peleș drept cele mai populare locuri din țară
Căutările pe Google Maps dau castelele Bran și Peleș drept cele mai populare locuri din țară
Castelele Bran, Peleș și Corvinilor sunt cele mai populare locuri din România în căutările pe (...)
Un mozaic roman excepțional, cu scene din Iliada, descoperit într-un câmp din Marea Britanie
Un mozaic roman excepțional, cu scene din Iliada, descoperit într-un câmp din Marea Britanie
O vilă romană care conține un mozaic rar cu scene din Iliada lui Homer a fost descoperită în urma (...)
[Toate articolele din: Descopera +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY