ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 2 decembrie 2021

 
 

Radio Europa Liberă [25/11/2021]

 
România: Un guvern cu probleme, dar atent la portofel
     
România: Un guvern cu probleme, dar atent la portofel

Mecanismul pus în mișcare de coaliția dintre social-democrați și liberali funcționează, de câteva zile, fără greș. Cele două partide și-au împărțit, frățește, posturile de conducere din parlament: președintele PSD Marcel Ciolacu a preluat șefia Camerei deputaților iar președintele liberalilor, Florin Cîțu, care nu mai era bun de prim-ministru, a devenit șeful Senatului, adică al doilea om în stat, înlocuind-o, în mod abuziv, pe Anca Dragu de la USR, o persoană ireproșabilă din punct de vedere profesional. Programul de guvernare al noii coaliții e plin de promisiuni generoase: investiții, creșteri de pensii, de salarii, de alocații, facilități acordate familiilor cu copii, creșe, școli, spitale, șosele – lista e lungă și îmbietoare. Sursele de finanțare nu prea sunt indicate, în afara banilor – mulți, ce-i drept – care vin de la Uniunea europeană. Altfel, e posibil ca, prin introducerea unor noi taxe și impozite, statul să ia înapoi cu o mână ceea ce speră să dea cu cealaltă. Vezi și: Protestul organizațiilor societății civile înainte de votarea noului guvern de mare coaliție Mai este un aspect, deloc neglijabil: cine sunt miniștrii chemați „să traducă în viață”, cum se spune, ambițiosul program ? Sigur, miniștrii au fost – previzibil - avizați favorabil pe bandă rulantă în comisiile parlamentare, votul final în camerele reunite e ferit de surprize. Dar oricât de bine e pusă la punct regia, slăbiciunile executivului sar în ochi. Prim-ministru e un general în retragere, fără experiență politică, cu siguranță executant fidel al ordinelor venite de sus dar nimic mai mult. Revin în guvern fantome ce păreau dispărute în neant: pesedistul Sorin Grindeanu, fost prim-ministru, demis prin moțiune de cenzură chiar de propriul partid care, acum, l-a reabilitat. De la liberali, la educație e inevitabilul Sorin Cîmpeanu, binecunoscut traseist politic. Un (...)

cititi articolul complet în Radio Europa Liberă


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Vedete din tenis salută suspendarea turneelor din China
Vedete din tenis salută suspendarea turneelor din China
Stelele tenisului mondial au salutat decizia asociației tenisului feminin (WTA) de a suspenda (...)
Poate oare UE să facă vaccinarea obligatorie?
Poate oare UE să facă vaccinarea obligatorie?
Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a estimat miercuri, 1 decembrie, că a venit timpul (...)
Premiile Negruzzi
Premiile Negruzzi
Ieri, în Aula Bibliotecii Centrale „Mihai Eminescu” din Iași, a avut loc festivitatea decernării (...)
[Toate articolele din: Radio Europa Liberă +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY