ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 28 noiembrie 2021

 
 

B1 Tv [28/10/2021]

 
Președintele Taiwanului spune că amenințarea Chinei crește „în fiecare zi”, în timp ce Biden critică Beijingul
     
Președintele Taiwanului spune că amenințarea Chinei crește „în fiecare zi”, în timp ce Biden critică Beijingul

Tsai Ing-wen, președintele Taiwanului, spune că insula este „în prima linie” în lupta pentru democrație, în timp ce președintele SUA' acuză China că subminează pacea, arată The Guardian. Taiwanul se află în „linia întâi” în lupta pentru democrație, deoarece amenințarea Chinei crește „în fiecare zi”, a spus președintele său Tsai Ing-wen, în timp ce președintele american Joe Biden a criticat acțiunile „coercitive” ale Chinei în strâmtoarea Taiwan. Tsai, aleasă democratic, a declarat pentru CNN că rămâne deschisă dialogului cu liderul Chinei, Xi Jinping, dar, pe fondul riscului crescut de acțiune militară, a avut „credință” că SUA' vor veni în apărarea insulei. De asemenea, și președintele Joe Biden a declarat că va veni în ajutorul Taiwanului, în cazul unui conflict militar. „Relația de apărare a SUA' cu Taiwanul este ghidată de Legea privind relațiile din Taiwan. Ne vom respecta angajamentul în temeiul Legii, vom continua să susținem autoapărarea Taiwanului și vom continua să ne opunem oricăror modificări unilaterale ale statu quo-ului” Tsai Ing-wen: „Partidul Comunist Chinez trebuie să decidă ce fel de relație vrea cu lumea.” „Xi vrea să aibă o relație pașnică cu toată lumea din regiune sau din lume, sau vrea să fie într-o poziție dominantă, astfel încât toată lumea să-l asculte, să asculte China ?” ea a spus. China devine din ce în ce mai izolată pe scena mondială, deoarece Xi susține obiectivul anexării Taiwanului. Beijingul consideră că Taiwanul este o provincie a Chinei și nu a exclus folosirea forței pentru „reunificare”. Tsai a venit pentru prima dată la putere în 2016 și a fost realesă în 2020. Beijingul consideră că poziția ei – potrivit căreia Taiwan este o națiune suverană, care nu are nevoie să își declare independența – este separatistă și a refuzat să se angajeze cu guvernul său. Vorbind pentru CNN, Tsai a spus că mai multă comunicare „ar fi (...)

cititi articolul complet în B1 Tv


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
[Toate articolele din: B1 Tv +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY