ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 27 noiembrie 2021

 
 

B1 Tv [28/10/2021]

 
Franța face noi declarații privind drepturile de pescuit post-Brexit
     
Franța face noi declarații privind drepturile de pescuit post-Brexit

Ministrul francez al Afacerilor UE, Clément Beaune, a declarat că Parisul „va folosi acum limbajul forței” într-o escaladare a disputei privind drepturile de pescuit post-Brexit, în timp ce poliția maritimă franceză a confiscat un trauler britanic găsit în apele sale teritoriale fără licență, arată The Guardian O navă a fost oprită în largul Le Havre la primele ore ale dimineții de joi, după care a fost redirecționată către chei și „predată autorității judiciare”, în timp ce o a doua a primit un avertisment verbal. Într-o declarație, guvernul francez a spus că controalele din timpul sezonului de pescuit de scoici au fost de rutină, dar a recunoscut că au fost efectuate „în contextul discuției cu Regatul Unit și Comisia Europeană privind licențele”. Trauler britanic, reținut de către autoritățile de la Paris Traulerul a fost identificat ulterior drept Cornelis Gert Jan, de către un purtător de cuvânt al Organizației Producătorilor de Pește de Sud-Vest. Guvernul francez a fost înfuriat în ultimele luni de răspunsul autorităților din Marea Britanie și Jersey la cererile post-Brexit de la navele de pescuit franceze pentru permise pentru apele sale, care sunt reglementate de acordul comercial UE-Marea Britanie convenit în Ajunul Crăciunului trecut. Conflictul a explodat miercuri, când Parisul a declarat că va interzice ambarcațiunile de pescuit britanice debarcarea fructelor de mare în porturile cheie de marți, dacă nu vor primi licențe suplimentare pentru navele franceze și a promis că va impune controale oneroase asupra comerțului trans-canal. 1.700 de nave UE au primit licență Regatul Unit a susținut că 1.700 de nave UE au primit acum licență pentru a pescui în apele Regatului Unit și că 98% din cererile de licențe de pescuit au fost acordate. Ministrul maritim francez, Annick Girardin, a acuzat Marea Britanie că răspândește (...)

cititi articolul complet în B1 Tv


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
[Toate articolele din: B1 Tv +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY