ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 27 noiembrie 2021

 
 

B1 Tv [28/10/2021]

 
Cristian Diaconescu (PMP): Minciuna, lipsa de profesionalism și lipsa de voință politică ne pot costa miliarde
     
Cristian Diaconescu (PMP): Minciuna, lipsa de profesionalism și lipsa de voință politică ne pot costa miliarde

Cristian Diaconescu, președintele PMP, salută  anunțarea finanțării pentru 3,9 miliarde de euro din PNRR, însemnând -13% din suma totală, aprobată pentru România de către Consiliul de Afaceri Economice și Financiare. „Ministerul Finanțelor, parte a unui Guvern “de administrare”, poate cere Comisiei aceste fonduri. Sigur, va fi nevoie de reprezentanți mandatați, cu legitimitate aprobată în Guvern, pentru a intra în dialogul cu reprezentanții Comisiei, vizând pre-finanțările. Primul Raport de audit european este posibil să aibă loc în lunile mai sau iunie 2022. Dacă evaluarea iese prost pierdem banii. Până la acea dată, în următoarele 8 luni , România s-a obligat să îndeplinească nu mai puțin de 65 de ținte, vizând modernizarea țării (nu acoperirea a ceea ce s-a furat sau nu s-a construit în ultimii 30 de ani), pentru care este nevoie ca, în interesul nostru și al generațiilor următoare, să muncească un guvern și un parlament, cu puteri depline. Până la sfârșitul anului 2021 trebuie indeplinite 20 de obiective”, susține Cristian Diaconescu. Acesta mai precizează care sunt obiectivele care trebuie îndeplinite: „Printre acestea sunt: intrarea în vigoare a Legii serviciului de alimentare cu apă și canalizare; strategia de dezvoltare a infrastructurii feroviare; scoaterea din operare a unei capacități de producție a energiei electrice bazată pe cărbune; pregătirea propunerilor pentru reformarea sistemului de pensii; 15 000 de case de marcat conectate la sistemul informatic ANAF; semnarea unor Acorduri privind instrumentele financiare în sectorul privat, de către Guvern și Comisia Europeană; adoptarea Strategiei Anticorupție și o Strategie Națională privind securitatea energetică, precum și multe alte decizii privind mecanisme financiare, lumea digitală sau acțiunea climatică. Sunt primele obiective pe care ni le-am asumat în negocierile cu (...)

cititi articolul complet în B1 Tv


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
[Toate articolele din: B1 Tv +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY