ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 27 noiembrie 2021

 
 

Gazeta de Sud [28/10/2021]

 
(VIDEO) Viceamiralul care a vaccinat în 7 luni aproape toată populația Portugaliei
     
(VIDEO) Viceamiralul care a vaccinat în 7 luni aproape toată populația Portugaliei

Într-un interviu pentru HotNews.ro, coordonatorul campaniei de vaccinare din Portugalia, una dintre cele mai eficiente din lume, a explicat în detaliu ce anume a făcut la el în țară pentru a schimba situația dintr-una tragică în una de succes. Viceamiralul Henrique Gouveia e Melo spune că a folosit mijloace militare și o retorică de război pentru a-i face pe portughezi să înțeleagă cu ce pericol mortal se confruntă. În ceea ce privește situația tragică din România, militarul întreabă retoric: „Câți oameni mai trebuie să moară ca să înțelegeți că sunteți într-un război?” Dincolo de tragediile care au lovit aproape în fiecare colț al planetei, pandemia de covid a arătat și cât de diferit pot acționa țările în fața unei primejdii mortale. Asta în ciuda globalizării și a metodelor comune aplicate în această situație. Sunt țări care nici în al 12-lea ceas nu știu cu ce anume se confruntă Au fost de pildă state care au înțeles din prima cu ce se confruntă și au luat măsuri ferme. Au fost țări care s-au trezit mai târziu, dar până la urmă au făcut ce trebuiau să facă. Și țări care nici în al 12-lea ceas nu știu cu ce anume se confruntă. În această ultimă categorie am putea introduce România, un stat cu măsurile haotice, cu o timiditate ce frizează inconștiența în a aplica măsuri corecte la momentul potrivit și, colac peste pupăză, cu o criză guvernamentală interminabilă, apărută exact în momentul în care mor cei mai mulți oameni. Dintre țările europene, Portugalia este un excelent studiu de caz Dintre țările europene, Portugalia este un excelent studiu de caz. La începutul anului, această țară bătea recordurile în ceea ce privește numărul de îmbolnăviri și de decese și era pe punctul de a cere ajutor internațional. Doar în ultimul weekend din ianuarie 2021, peste 2 mii de portughezi mureau din cauza pandemiei. Apoi, când au apărut vaccinurile, 40% din (...)

cititi articolul complet în Gazeta de Sud


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Două autovehicule, implicate într-un accident rutier în centrul orașului Târgu Jiu
Două autovehicule, implicate într-un accident rutier în centrul orașului Târgu Jiu
Două autovehicule au fost avariate sâmbătă, după ce s-au ciocnit în centrul orașului Târgu Jiu. (...)
Două persoane contaminate cu varianta Omicron, identificate în Marea Britanie
Două persoane contaminate cu varianta Omicron, identificate în Marea Britanie
Două persoane contaminate cu varianta SARS-CoV-2 Omicron au fost identificate în Marea Britanie, (...)
Mașini vandalizate în Piața Mică din Târgu Jiu
Mașini vandalizate în Piața Mică din Târgu Jiu
Două mașini au fost vandalizate, sâmbătă, într-o parcare din Piața Mică din Târgu Jiu. Polițiști din (...)
[Toate articolele din: Gazeta de Sud +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY