ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 4 decembrie 2021

 
 

Radio Europa Liberă [28/10/2021]

 
Rusia, “cel mai mare exportator de corupție”, și o crimă între moldoveni în Cehia
     
Rusia, “cel mai mare exportator de corupție”, și o crimă între moldoveni în Cehia

« Rusia: cel mai mare exportator de corupție», acesta este titlul din Le Monde al interviului, publicat în numărul de astăzi, cu Leonid Volkov, „mâna dreaptă” a întemnițatului Aleksei Navalnîi, care cere țărilor occidentale – și le imploră – «să priceapă în sfârșit» că Vladimir Putin consideră « orice semn de împăcare ca pe un semn de slăbiciune».  Volkov, în vârstă de 42 de ani și care de doi ani trăiește în Lituania, spune astfel: «Macron, ca și Biden, consideră că «trebuie să vorbim cu Putin» despre Siria, Afganistan, schimbările climatice, să discutăm despre toate problemele planetei. Dar abordarea asta nu are nici o logică. Rusia nu respectă nici una din obligațiile sale. Are un scaun permanent în Consiliul de Securitate al ONU, e membru al Organizației pentru interzicerea armelor chimice, se află în Consiliul Europei, dar nu aplică absolut nicio regulă. În Crimeea, nu a respectat dreptul internațional; în Donbas nu aplică acordurile de la Minsk. Ce alte dovezi îi mai trebuie Occidentului?» Aleksei Navalnîi a primit săptămâna trecută premiul Saharov, pentru lupta sa în favoarea drepturilor omului, din partea Parlamentului European (deși Kremlinul a anunțat imediat că nu acceptă această decizie). Mai spune disidentul refugiat în Lituania, Leonid Volkov, vorbind cu Le Monde, că „Occidentul trebuie să lupte împotriva corupției în Rusia. Nu doar pentru că noi, rușii, avem nevoie de acest sprijin, ci pentru că Occidentul trebuie să se ajute singur. Rusia e cel mai mare exportator de corupție și asta a devenit o problemă internațională uriașă. Pe termen lung, această corupție distruge și subminează bazele societății civile și ale instituțiilor democratice. Exportul corupției devine o modalitate de a exporta toate metehnele și practicile rele. Prietenii oligarhi ai lui Putin nu achiziționează doar proprietăți în Vest, ci cumpără ziare, politicieni, (...)

cititi articolul complet în Radio Europa Liberă


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
News
News
La sfîrşit de săptămînă cu Europa Liberă
La sfîrşit de săptămînă cu Europa Liberă
Un program realizat de Valentina Ursu: reportaje, interviuri, voci din ţară despre una din temele (...)
La sfîrşit de săptămînă cu Europa Liberă
La sfîrşit de săptămînă cu Europa Liberă
Un program realizat de Valentina Ursu: reportaje, interviuri, voci din ţară despre una din temele (...)
[Toate articolele din: Radio Europa Liberă +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY