ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 28 noiembrie 2021

 
 

B1 Tv [28/10/2021]

 
Șeful armatei SUA: „China a testat o rachetă hipersonică”. Arma desprinsă din filmele SF care a uimit Pentagonul (VIDEO)
     
Șeful armatei SUA: „China a testat o rachetă hipersonică”. Arma desprinsă din filmele SF care a uimit Pentagonul (VIDEO)

Șeful armatei americane, generalul Mark Milley, a oferit prima confirmare oficială a SUA' a unui test de arme hipersonice chineze. Pe de altă ăarte, ministerul de Externe al Chinei neagă un test de arme, declarând că a efectuat un test de rutină al unui vehicul spațial. SUA' recunoaște oficial testul cu armă supersonică al Chinei Experții militari spun că acest lucru pare să arate că Beijingul urmărește un sistem care orbitează Pământul, conceput pentru a evita apărarea antirachetă americană, scrie i24news. Milley a confirmat în mod explicit un test și a spus că este „foarte aproape” de un „moment Sputnik” – referindu-se la lansarea de către Rusia în 1957 a primului satelit creat de om, care a pus Moscova în fruntea cursei spațiale din perioada Războiului Rece. „Ceea ce am văzut a fost un eveniment foarte semnificativ al unui test al unui sistem de arme hipersonice. Și este foarte îngrijorător”, a declarat Milley, președintele șefilor de stat major comun, pentru televiziunea Bloomberg, într-un interviu difuzat miercuri. Ministerul de Externe al Chinei a negat testarea armelor. A spus că a efectuat un test de rutină în iulie, dar a adăugat: „Nu a fost o rachetă, a fost un vehicul spațial”. Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a refuzat să comenteze observațiile lui Milley. „Aceasta nu este o tehnologie care ne este străină, la care nu ne-am gândit de ceva vreme”, i-a raportat BBC. Financial Times a raportat pentru prima dată cele două teste separate de arme chinezești pe 16 octombrie, precum și faptul că unul și-a ratat ținta cu o marjă largă. Statele Unite, Rusia și Coreea de Nord au testat până acum arme hipersonice. Testele desfășurate de Armata Chinei Pe 27 iulie, armata chineză a lansat o rachetă care a folosit un sistem de „bombardament orbital fracționat” pentru a propulsa pentru prima dată un „vehicul de (...)

cititi articolul complet în B1 Tv


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
[Toate articolele din: B1 Tv +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY