ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 28 noiembrie 2021

 
 

Radio Europa Liberă [27/10/2021]

 
Gazele pentru Europa și jocurile geopolitice ale Kremlinului
     
Gazele pentru Europa și jocurile geopolitice ale Kremlinului

Amos Hochstein, consilierul președintelui Biden cu privire la chestiuni energetice globale a spus că Vladimir Putin se apropie de confirmarea temerii că folosește livrările de gaze naturale ca pe o armă politică, dacă restricționează exporturile către Europa. Consilierul a spus că motivația unei astfel de decizii a Moscovei este legată de solicitări, care nu au legătură cu tranzacțiile energetice. Amos Hochstain a mai arătat că prețurile la gaze au crescut nu doar ca o consecință a unor situații din regiune, ci și pe fondul secetei din China, care nu s-a mai putut baza într-o măsură suficientă pe hidrocentrale. Persoana oficială americană a adăugat că, deși diverși factori contribuie la criza de gaze în Europa, Rusia se află într-o poziție bună să ajute. Hochstein a spus că este opinia sa, dar și a Agenției Internaționale pentru Energie că unicul furnizor care poate contribui substanțial la securitatea energetică a Europei, în acest moment, este Rusia. Putin respinge ideea că s-ar folosi de livrările de energie pentru scopuri politice, arătând că Rusia este dispusă să sporească livrările cât își doresc partenerii. Liderul de la Kremlin este de părere că creșterea prețurilor la gaze ar fi consecința politicii energetice europene, adăugând că țara sa poate spori livrările, de îndată ce conducta Nord Stream 2 e aprobată. Conducta este privită de mulți cu suspiciune, tocmai pentru că îi oferă lui Putin un instrument de influență geopolitică, de care a demonstrat și continuă să o facă că se folosește. Statele Unite se opun punerii în funcțiune a conductei, iar oficialități ucrainene spun că Putin limitează livrările pentru Europa, încercând să șantajeze pentru a obține aprobarea punerii în funcțiune a conductei care e acum terminată. Hochstein a spus că după toate probabilitățile aprobările pentru conductă vor lua până în martie, adăugând că dacă (...)

cititi articolul complet în Radio Europa Liberă


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Punct şi de la capăt
Punct şi de la capăt
O emisiune în reluare cu un buletin de ştiri actualizat, emisiunea se poate asculta şi pe unde (...)
Punct şi de la capăt
Punct şi de la capăt
O discuţie la masa rotundă, găzduită de Vasile Botnaru.
News
News
[Toate articolele din: Radio Europa Liberă +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY