ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 9 decembrie 2021

 
 

Gazeta de Sud [27/10/2021]

 
Mare inventator craiovean, în prim-planul Festivalului Craiova Science
     
Mare inventator craiovean, în prim-planul Festivalului Craiova Science

Deschiderea Festivalului Craiova Science a avut loc, ieri, în onoarea celor 140 de ani de la nașterea lui George (Gogu) Constantinescu, mare inventator craiovean. George Constantinescu a uimit cu ingeniozitatea și talentul lui, realizând peste 400 de invenții. Primele invenții le-a făcut în timpul liceului. Este considerat pionierul construcțiilor din beton, zeul mașinilor și omul care a scurtat cu un an Primul Război Mondial. ,,Ne bucurăm că are loc la Craiova festivalul care readuce în prim-plan o personalitate imensă la nivel mondial. Este nevoie ca personalitățile și oamenii de știință pe care Doljul și Craiova i-au dat să fie puși acolo unde le este locul. George (Gogu) Constantinescu s-a născut la Craiova, a făcut școala la Craiova și este unul din oamenii de știință care pe parcursul vieții a avut aproximativ 400 de invenții, teorii care la nivelul anilor în care a trăit erau mai mult decât se cunoștea, vorbim de teoria sonicității, invenții pe care le vedem acum și ni se par ceva normal, sau diverse inovații în ceea ce înseamnă lucrările de construcții. Doljului îi revine onoarea și obligația de a continua respectarea și promovarea a tot ceea ce înseamnă contribuția noastră la știința mondială prin personalitatea lui George Constantinescu. Invențiile lui, conform studiilor Delegației marilor oameni de știință, au scurtat cu un an Primul Război Mondial”, a spus Cosmin Vasile, președintele Consiliului Județean Dolj. Gogu Constantinescu, fiu al Craiovei George (Gogu) Constantinescu s-a născut la Craiova, acum 140 de ani, pe 4 octombrie 1881. Tatăl său, Gheorghe Constantinescu, a fost director al Colegiului Carol I și profesor de matematică. Mama, pianistă talentată, a știut să-i cultive imaginația fiului, la rândul lui, Gogu devenind și el un bun pianist.Recunoașterea pe plan internațional a marelui inventator este atestată (...)

cititi articolul complet în Gazeta de Sud


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
S-a lansat megalicitaţia pentru modernizarea Aeroportului Craiova. Să vină banii de la UE!
S-a lansat megalicitaţia pentru modernizarea Aeroportului Craiova. Să vină banii de la UE!
Megaproiectul care vizează extinderea şi modernizarea Aeroportului Internaţional Craiova a făcut (...)
Centru de consiliere medicală privind vaccinarea anti Covid, la Polivalentă
Centru de consiliere medicală privind vaccinarea anti Covid, la Polivalentă
Un centru de consiliere medicală funcţionează, din această săptămână, la Sala Polivalentă din (...)
Judecaţi pentru trafic de droguri, sub control judiciar
Judecaţi pentru trafic de droguri, sub control judiciar
Magistraţii de la Curtea de Apel Craiova au dispus plasarea sub control judiciar a doi tineri de (...)
[Toate articolele din: Gazeta de Sud +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY