ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 9 decembrie 2021

 
 

Gazeta de Sud [27/10/2021]

 
Un medic de familie din Dolj refuză să prescrie tratament unor bolnavi de Covid
     
Un medic de familie din Dolj refuză să prescrie tratament unor bolnavi de Covid

Un bărbat din Dolj reclamă că un medic de familie a refuzat să prescrie o schemă de tratament anti Covid pentru bunicii săi, după ce aceştia au fost confirmaţi cu infecţia. Într-o filmare cu camera ascunsă făcută la cabinet, se vede cum acesta îi solicită medicului antivirale pentru pacienţi, iar doctorul îi spune să le dea doar supă de pui. Bărbatul susţine însă că bunicii săi au comorbidităţi, iar bunica i-a spus medicului că nu respiră foarte bine. De vineri după amiază până luni, medicul ar fi refuzat să discute cu familia pentru că s-ar fi aflat în afara orelor de program. Le-a spus să revină după weekend Cosmin Z., bărbatul care ne-a contactat, povesteşte că unchiul său a fost depistat pozitiv la infecţia cu Covid pe 22 octombrie. Ulterior, bunicii acestuia s-au testat şi ei şi au avut rezultate pozitive. Familia a sunat la 112 pentru că unchiul avea probleme de respiraţie, iar acesta este, în prezent, internat în spital. Bunicii au rămas, însă, acasă, având o stare bună, iar echipajul de ambulanţă le-a transmis să contacteze medicul de familie pentru tratament. Conform procedurii, formele uşoare de boală pot fi tratate la domiciliu, sub monitorizarea medicilor de familie. Nepotul a contactat medicul de familie şi susţine că acesta a refuzat să prescrie tratament şi chiar să răspundă la telefoane, pe motiv că este în afara orelor de program. „A răspuns foarte greu şi ne-a spus să revenim luni. Problema este că bunicii mei sunt în vârstă, au multiple comorbidităţi, accidente vasculare, diabet, iar din câte ştiu eu, este important să se înceapă cu o schemă de tratament încă de la debutul bolii pentru a evita complicaţiile”, povesteşte C. Z. Conform Ordinului 2103/12.10.2021, „antiviralele au o eficiență cu atât mai mare cu cât sunt administrate mai devreme în cursul bolii, de preferat începând din primele zile de evoluție; de aceea (...)

cititi articolul complet în Gazeta de Sud


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
S-a lansat megalicitaţia pentru modernizarea Aeroportului Craiova. Să vină banii de la UE!
S-a lansat megalicitaţia pentru modernizarea Aeroportului Craiova. Să vină banii de la UE!
Megaproiectul care vizează extinderea şi modernizarea Aeroportului Internaţional Craiova a făcut (...)
Centru de consiliere medicală privind vaccinarea anti Covid, la Polivalentă
Centru de consiliere medicală privind vaccinarea anti Covid, la Polivalentă
Un centru de consiliere medicală funcţionează, din această săptămână, la Sala Polivalentă din (...)
Judecaţi pentru trafic de droguri, sub control judiciar
Judecaţi pentru trafic de droguri, sub control judiciar
Magistraţii de la Curtea de Apel Craiova au dispus plasarea sub control judiciar a doi tineri de (...)
[Toate articolele din: Gazeta de Sud +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY