ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 27 noiembrie 2021

 
 

B1 Tv [26/10/2021]

 
Statul Islamic ar putea ataca SUA în 6 luni
     
Statul Islamic ar putea ataca SUA în 6 luni

SUA' este avertizată cu privire la un posibil atac al Statului Islamic din Afganistan. Specialiștii americani în securitate estimează că gruparea extremistă ar putea avea capacitatea în șase luni de a ataca teritoriul Statelor Unite. Semnalul de alarmă îl trage Colin Kahl, responsabil de rang înalt al Pentagonului. „Comunitatea de informaţii evaluează în prezent dacă atât ISIS-K cât şi Al Qaida au intenţia de a conduce operaţiuni externe, inclusiv împotriva SUA', dar niciuna dintre ele nu are la ora actuală capabilitatea de a o face. Am putea vedea ISIS-K obţinând această capabilitate într-un termen undeva între 6 şi 12 luni”, a indicat oficialul, potrivit Reuters. Talibanii și ISIS, monitorizați de americani Kahl, subsecretar pentru politica de apărare, a mai precizat că în acest moment nu este clar dacă talibanii, inamici ai grupării Stat Islamic, pot combate o astfel de grupare extremistă, cunoscută și sub numele de ISIS-Khorasan/ISIS-K. Pentru a determina capacitatea de rezistență a talibanilor, americanii trebuie să facă investigații amănunțite, a mai precizat Kahl. „Evaluarea noastră arată că talibanii și ISIS-K sunt dușmani de moarte. Așa că talibanii sunt foarte motivați să meargă după ISIS-K. Urmează să fie determinată capacitatea lor de a face acest lucru” a declarat Colin Kahl. După retragerea trupelor din Afganistan, președintele Joe Biden a anunțat că SUA' vor continua să monitorizeze zona de conflict, pentru prevenirea unor evenimente extreme. Astfel, ar urma să se desfășoare diverse operațiuni în țară, care ar identifica amenințările venite din partea unor grupuri precum Al-Qaida și Statul Islamic. Colin Kahl a declarat că scopul acțiunilor SUA' îl reprezintă perturbarea grupurilor teroriste, astfel încât să fie evitat un eventual (...)

cititi articolul complet în B1 Tv


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
[Toate articolele din: B1 Tv +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY