ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 28 noiembrie 2021

 
 

B1 Tv [26/10/2021]

 
Năvala românilor la vaccinare, explicată de sociologii de la IRES: „Frica funcționează!” (VIDEO)
     
Năvala românilor la vaccinare, explicată de sociologii de la IRES: „Frica funcționează!” (VIDEO)

În ultimele zile, sute de mii de români au luat cu asalt centrele de vaccinare anti-COVID-19. De frica de a nu fi dați afară de la locul de muncă și de a nu mai avea ce pune pe masă, respectiv de teama unor viitoare restricții suplimentare, unii cetățeni au acceptat administrarea unui ser anti-SARS-COV-2. Sociologul Dan Jurcan, directorul de cercetare IRES, a confirmat că frica transmisă de guvern cetățenilor a impulsionat creșterea cifrelor campaniei de vaccinare. „Frica vedem că funcționează, am văzut în ultimele zile o schimabre a mesajului din media. Dacă până în urmă cu două săptămâni predomina mesajul ‘anti-vaccin’, odată ce cifra morților a depășit 300-400-500, s-a schimbat mesajul mass-media. Sunt date constant imagini din sălile ATI (n.r. – la tv). În același timp, voiam să punctez că frica funcționează. De teamă, foarte mulți români au luat cu asalt centrele de vaccinare (…) Frica funcționează în general la cei cu un nivel de educație scăzut, exact publicul predominant pentru cele trei televiziuni despre care pomeneați (…) Există și efectul de imitare, conformare socială”, a declarat sociologul, pentru B1 tv, marți seara, în emisiunea „Actualitatea Românească”. Românii care nu vor să se vaccineze anti-COVID-19, fermi pe poziție În opinia sociologului, mare provocare pentru Guvern este trecerea pragului de 50% populație vaccinată anti-COVID-19. „Dar trebuie să luăm în calcul că este o schimbare comportamentală pe termen scurt, adică există totuși un nucleu… Studiile noastre arată că acest segment susceptibil de a schimba comportamentul este relativ redus, undeva până la 10%. Noi suntem la 38-39% în momentul de față, dar avem un nucleu dur, care din păcate, merge până la 48% din populație, care nu intenționează să se vaccineze. Va fi greu de trecut de acest prag, de 50%”, a mai transmis Jurcan. Emisia video va porni (...)

cititi articolul complet în B1 Tv


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
[Toate articolele din: B1 Tv +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY