ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 28 noiembrie 2021

 
 

B1 Tv [26/10/2021]

 
AUR, scandal în Comisia de Sănătate pe tema certificatului verde COVID. Schimb acid de replici între parlamentari (VIDEO)
     
AUR, scandal în Comisia de Sănătate pe tema certificatului verde COVID. Schimb acid de replici între parlamentari (VIDEO)

A fost scandal, marți, în Comisia de Sănătate a Senatului. Parlamentarii AUR, în frunte cu George Simion, au întrerupt lucrările pentru a se opune inițiativei privind certificatul verde COVID. Comisia de Sănătate și cea Juridică urmează să se întrunească din nou pe aceeași temă. Proiect de lege în Parlament privind certificatul verde COVID De luni au intrat în vigoare mai multe restricții anti-COVID. Unele dintre ele prevăd ca persoanele care intră în instituții publice să prezinte certificatul verde. Angajații instituțiilor respective, însă, nu sunt obligați să aibă acest document. O astfel de obligativitate nu poate fi dispusă prin Hotărâre de Guvern, ci doar prin lege. Actul normativ trebuia să aibă raport de la Comisia Juridică și de la Comisia de Sănătate pentru a putea ajunge în plen la vot. Asztalos Csaba, președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), a declarat, de altfel, că e nevoie urgentă de reglementarea folosirii acestui certificat. Inițial, proiectul trebuia să facă referire doar la angajații din sănătate, aviație și Ministerul de Interne, dar azi s-a discută un amendament prin care măsura să fie extinsă. AUR, împotriva certificatului verde COVID Tot scandalul a fost transmis pe Facebook de George Simion, copreședinte AUR. Liberalul Daniel Fenechiu a încercat să-i spună că ședința nu poate fi transmisă online, dar în zadar. „Vreţi să impuneţi certificatul verde pentru milioane de români, fără ca asta să se desfăşoare într-o dezbatere”, l-a acuzat Simion pe Fenechiu. Liberalul a precizat apoi că nu a fost decât o discuţie pe nişte propuneri. El a catalogat apoi atitudinea AUR ca fiind „o măscărie, o chestiune care încalcă regulile fundamentale”. George Simion a transmis că AUR refuză impunerea certificatului verde. Nici PSD nu susţine proiectul de lege. Senatorul social-democrat Florian (...)

cititi articolul complet în B1 Tv


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
[Toate articolele din: B1 Tv +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY