ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 28 noiembrie 2021

 
 

B1 Tv [26/10/2021]

 
Ludovic Orban: Klaus Iohannis poate ajunge în situația de a-i fi contestat mandatul de președinte, dacă el perpetuează în mod artificial criza (VIDEO)
     
Ludovic Orban: Klaus Iohannis poate ajunge în situația de a-i fi contestat mandatul de președinte, dacă el perpetuează în mod artificial criza (VIDEO)

Ludovic Orban a declarat marți, pentru B1 tv, că se poate ajunge la anticipate dacă președintele Klaus Iohannis se mai încăpățânează să desemneze premieri care nu au capacitatea de a-și asigura majoritatea parlamentară. Dacă se va ajunge în situația de a fi declanșate anticipatele, dar Iohannis le va refuza și va perpetua artificial criza, se poate ajunge inclusiv la situația în care mandatul de președinte al acestuia să fie contestat, a mai spus Orban. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Bună, România!”, moderată de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir pe B1 tv. Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l. Ludovic Orban, despre situația în care mandatul lui Klaus Iohannis ar putea fi contestat „Dacă președintele nu vrea să dizvolve Parlamentul (după ce sunt respinse în Parlament două propuneri de Cabinete) și persistă în desemnarea de premieri care nu au capacitatea de a obține majoritatea parlamentară, se poate ajunge la un conflict juridic de natură constituțională în care CCR să se pronunțe și să stabilească cum e interpretat corect acest text privind anticipatele. Păi, se poate ajunge la situația, prin absord vorbind, în care Cîțu să rămână 3 ani la Palatul Victoria, așa ceva nu e admisibil, constituțional și nu are nimic democratic. Președintele, dacă se încăpățânează în a prezenta astfel de soluții absurde care nu țin cont de prevederile constituționale, inclusiv președintele poate ajunge în situația de a-i fi contestat mandatul de președinte, dacă el perpetuează în mod artificial criza”, a declarta Ludovic Orban. Orban: Eu nu exclud posibilitatea ca Iohannis să aibă un proiect cu PSD Fostul lider PNL a mai afirmat că el nu exclude posibilitatea ca președintele Klaus Iohannis să aibă un proiect cu PSD. „Eu nu pot să îmi găsesc nicio explicație legată de atitudinea (...)

cititi articolul complet în B1 Tv


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
[Toate articolele din: B1 Tv +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY