ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 28 noiembrie 2021

 
 

B1 Tv [26/10/2021]

 
Timișoara a rămas fără apă caldă și căldură. Dominic Fritz: „Știu că este o veste devastatoare pentru mulți timișoreni, pentru cei care suferă în spitale, pentru medici și asistenți” (VIDEO)
     
Timișoara a rămas fără apă caldă și căldură. Dominic Fritz: „Știu că este o veste devastatoare pentru mulți timișoreni, pentru cei care suferă în spitale, pentru medici și asistenți” (VIDEO)

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a anunțat marți că Delgaz a oprit distribuția gazului către CET Centru și compania E.On a sistat furnizarea gazului pentru Colterm. Acest lucru va duce la oprirea căldurii și a apei calde pentru timișoreni. Timișoara, fără apă caldă și căldură Momentan Colterm nu are o companie care să să furnizeze gaze naturale, într-un context de criză de gaze la nivel european. Dominic Fritz a precizat că majoritatea companiilor spun că nu au cantitățile necesare pentru a furniza constant gaze: “Sunt câteva companii care au spus că pot să furnizeze prin sistem de plată în avans și ei la rândul lor încearcă să cumpere gazul pe care îl găsesc pe piață și să ni-l furnizeze nouă. Dar la prețurile actuale, de câteva milioane de lei pe zi, nu avem cum să dăm aceste sume și să semnăm contractul. Asta înseamnă că în Timisoara în jur de 50.000 de gospodării vor rămâne fără căldură și, mai rău, spitalele vor rămâne fara căldură și apă caldă. Situatia este, din fericire, mai buna la Spitalul Victor Babes, care are o centrala proprie, la fel și la Maternitatea Odobescu, care are o centrală care se va porni. Fac un apel către toți furnizorii de gaz din România să ne ajute”, a afirmat Dominic Fritz. „Știu că este o veste devastatoare pentru mulți timișoreni, pentru cei care suferă în spitale, pentru medici și asistenți, care oricum sunt epuizați, pentru toți cei care stau acasă, și pot să spun că vom face tot posibilul pentru a trece peste această perioada și să repornim căldură în Timișoara cât de repede posibil”, a mai afirmat primarul Timișoarei. El a spus că va negocia cantități mult mai mici de gaz și funcționarea pe cărbune, fiind solicitat cărbune din Rezerva de stat, însă acest lucru poate fi făcut doar prin ordonanță de urgență, pe care guvernul interimar nu o poate da, neavând puteri depline. Fritz a precizat că în continuare (...)

cititi articolul complet în B1 Tv


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
[Toate articolele din: B1 Tv +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY