ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 28 noiembrie 2021

 
 

Radio Europa Liberă [25/10/2021]

 
Pandemia și businessul lenei
     
Pandemia și businessul lenei

Printre schimbările socio-culturale și economice deja perceptibile pretutindeni, dar cu efecte pe termen lung încă neînțelese, se numără și ceea ce am putea numi «business-ul lenei», toate acele noi tehnici și pretinse desfătări și facilități contra plată pentru a ne permite să lucrăm de acasă, ba chiar pentru a nu mai ieși niciodată din casă, precum personajul acelui valet din romanul «Being There» al lui Jerzy Kosinski, care ajunge la vârsta adultă neieșind niciodată din locuința milionarului pentru care lucra din copilărie și crezând că realitatea exterioară poate fi controlată printr-o telecomandă. Sigur, cinematografia și canalele de tv și de video la cerere în streaming sunt deja o realitate veche. Ruina sălilor de cinema e considerată un efect „colateral”. Important e că ne-am lăsat convinși că este mai interesant să renunțăm la această experiență colectivă care e mersul la un film în sală și că mai bine aducem cinematografia acasă. Acum suntem însă încurajați să ne facem și cumpărăturile prin comenzi de acasă, să ne bazăm cât se poate pe livrările la domiciliu. În Franța poți deja să-ți imprimi timbrele poștale acasă și ești încurajat să trimiți chiar și recomandate direct de la domiciliu. Poți astfel să nu mai ieși din casă cu săptămânile, iar o adevărată masă a lucrătorilor din sectorul serviciilor sau al artelor sau din IE au început deja să o facă. Pe măsură ce tele-munca s-a generalizat, s-a ajuns astfel la un soi de atomizare a societății, întărită de iluzia din fața ecranului. Puțini psihologi își pun întrebarea care vor fi efectele distrugătoare ale iluziei unor oameni încurajați și obișnuiți să trăiască în izolare, iluzia de a controla realitatea de afară totul prin claviatura computerului și prin câteva butoane, de la abonament la restaurante fast-food chinezești care îți trimit totul prin curier, la nenumăratele aplicații de Quick commerce (...)

cititi articolul complet în Radio Europa Liberă


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Punct și de la capăt: cu Sergiu Prodan (ministrul Culturii)
Punct și de la capăt: cu Sergiu Prodan (ministrul Culturii)
Invitatul lui Vasile Botnaru la emisiunea duminicală „Punct și de la capăt” este ministrul (...)
Sergiu Prodan: „Ministerul Culturii este un minister absolut nou”
Sergiu Prodan: „Ministerul Culturii este un minister absolut nou”
Oricât de mult ar conta venitul pe cap de locuitor sau statisticile de COVID, de vaccinare sau (...)
Sergiu Prodan: „Ministerul Culturii este un minister absolut nou”
Sergiu Prodan: „Ministerul Culturii este un minister absolut nou”
[Toate articolele din: Radio Europa Liberă +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY