ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 28 noiembrie 2021

 
 

Radio Europa Liberă [23/10/2021]

 
Europa Liberă la Talmaza: „Cu ce m-oi încălzi? Cu ce-o vrea Bojica”
     
Europa Liberă la Talmaza: „Cu ce m-oi încălzi? Cu ce-o vrea Bojica”

Deputații din legislativul de la Chișinău au aprobat instituirea stării de urgență în sectorul energetic pentru 30 de zile. Executivul solicitase această măsură pentru a putea achiziționa rapid gaze din surse alternative, din cauză că Gazprom nu mai livrează cantități suficiente pentru asigurarea consumului. Șefa guvernului, Natalia Gavrilița, a spus în plenul parlamentului că încă nu s-a ajuns la o înțelegere cu Gazprom și nici nu e sigur că se va ajunge la vreuna. În Republica Moldova s-a înregistrat deja un deficit de aproximativ 16 milioane de metri cubi de gaz, iar presiunea este la limita critică de funcționare a sistemului. Ce impact ar avea în Republica Moldova absența gazului rusesc? Căutăm răspuns la acest sfârșit de săptămână. * * * Majorarea tarifelor la energie este la cel mai ridicat nivel din ultimii ani și este puțin probabil ca situația să se schimbe până la finele acestui an, ceea ce înseamnă facturi mari cu încălzirea la iarnă pentru consumatori. Majorarea prețurilor contribuie la inflație, iar apropierea iernii ar putea agrava situația. Ce crede omul de la firul ierbii despre criza gazelor? Europa Liberă a adunat mai multe opinii în comuna Talmaza din raionul Ștefan Vodă. – „Lemnele-s scumpe, cărbunii îs scumpi, trebuie să ne ducem în alte țări, bine au făcut acești tineri care până amu s-au dus, așa și noi, bătrânii, de-amu trebuie să ne ducem, că n-avem la ce ședea aici. Rău trăim. Aici îi guvernarea, am ales-o pe dna Sandu, am gândit că o să facă mai bine, dar ea ce a făcut, a ridicat cu 200 de lei pensia și a scumpit tot din toate părțile?” Europa Liberă: Credeți că președinții majorează prețurile? – „D-apoi ea doar conduce...” Valentina Ursu, Europa Liberă... – „Eu de ‘neatale știu...” Europa Liberă: ...am venit astăzi aici, la Talmaza, Ștefan Vodă, și întrebăm cetățenii cum se vor încălzi la iarnă, cât de preocupați (...)

cititi articolul complet în Radio Europa Liberă


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Punct și de la capăt: cu Sergiu Prodan (ministrul Culturii)
Punct și de la capăt: cu Sergiu Prodan (ministrul Culturii)
Invitatul lui Vasile Botnaru la emisiunea duminicală „Punct și de la capăt” este ministrul (...)
Sergiu Prodan: „Ministerul Culturii este un minister absolut nou”
Sergiu Prodan: „Ministerul Culturii este un minister absolut nou”
Oricât de mult ar conta venitul pe cap de locuitor sau statisticile de COVID, de vaccinare sau (...)
Sergiu Prodan: „Ministerul Culturii este un minister absolut nou”
Sergiu Prodan: „Ministerul Culturii este un minister absolut nou”
[Toate articolele din: Radio Europa Liberă +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY