ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 28 noiembrie 2021

 
 

Radio Europa Liberă [17/10/2021]

 
Luna de miere, aproape de final. Grijile zilnice risipesc euforia postelectorală
     
Luna de miere, aproape de final. Grijile zilnice risipesc euforia postelectorală

„Iarna nu-i ca vara”, această expresie, devenită celebră, a intrat în folclorul politic și este valabilă ca niciodată pentru noi. Și asta o știu nu doar guvernanții, dar mai cu seamă cei pe care îi guvernează puterea de la Chișinău. Despre asta discutăm astăzi. Cu cine, aflați imediat. Reluăm discuțiile cu analiștii Nicolae Negru și Vitalie Călugăreanu despre ceea ce se întâmplă cu noi, cu toții, din voia celor care diriguiesc, din voia celor de la butoane și a celor care le dau peste mâini. Întrebarea de epigraf pentru emisiunea de astăzi: „S-a epuizat deja creditul de mare încredere pe care l-a câștigat puterea mai întâi la prezidențiale, apoi la anticipate? Bateria aceasta cu care aleargă iepurașul cum e?” Nicolae Negru: Duracell... Vitalie Călugăreanu: „Dacă nu s-a terminat, se cam termină deja. Cred că a mai rămas undeva credit de încredere, dar oricum lucrurile care se întâmplă în ultima vreme și această agitație legată de prețuri, tarife, acum și criza aceasta energetică o să le cam joace festa noilor guvernanți, dacă putem să le mai zicem că sunt noi.” Europa Liberă: De ce pun eu problema în felul următor? E una să te urci într-un tren care se cotilește la vale și alta e să prinzi a manevra trenul care urcă în deal. Or, COVID-ul, valul al patrulea, gestionarea subiectului cu gazele pe cât e de păgubos, pe atât e de avantajos pentru cineva care este manager, care poate să arate în situații de criză că este un căpitan mai bun și știe a întoarce nava în valuri așa încât să nu fie naufragiată. Vitalie Călugăreanu: „Depinde dacă realmente există soluții, pentru că în cele câteva situații de criză pe care le are de parcurs această guvernare și de gestionat nu există foarte multe soluții, inclusiv în criza pandemică, inclusiv în criza gazelor. Cu gazele – ori mergi la Putin, te închini și ai gaz un pic mai ieftin decât l-ai fi avut altfel, ori (...)

cititi articolul complet în Radio Europa Liberă


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Punct şi de la capăt
Punct şi de la capăt
O emisiune în reluare cu un buletin de ştiri actualizat, emisiunea se poate asculta şi pe unde (...)
Punct şi de la capăt
Punct şi de la capăt
O discuţie la masa rotundă, găzduită de Vasile Botnaru.
News
News
[Toate articolele din: Radio Europa Liberă +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY