ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 28 noiembrie 2021

 
 

Radio Europa Liberă [16/10/2021]

 
Europa Liberă la Bălăurești: Trebuie să mergem spre Europa, unde legea-i lege pentru toți
     
Europa Liberă la Bălăurești: Trebuie să mergem spre Europa, unde legea-i lege pentru toți

De la proclamarea independenței, Republica Moldova a pendulat între Est și Vest, a pierdut mai mult de un milion de cetățeni din cauza migrației, iar sărăcia, corupția și separatismul au afectat grav statalitatea. Alegerile anticipate au dat pentru prima oară în cei 30 de ani de independență majoritatea în legislativ unui partid considerat pro-reformist și pro-european, chiar dacă în societate rămân încă pronunțate cele două tendințe: pro-occidentală și pro-rusă. „Republica Moldova între Est și Vest” este tema emisiunii de la acest sfârșit de săptămână. * * * În deschiderea reuniunii șefilor agențiilor de securitate din CSI ministrul de externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov, a acuzat Statele Unite ale Americii și Uniunea Europeană, așa cum spune el, de „amestec fără precedent în treburile interne ale Republicii Moldova”, anunțând că Rusia pledează pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova. Lavrov speră că Chișinăul va acționa independent, fără sufleori din exterior. Și tot în această săptămână mai mulți europarlamentari s-au aflat în vizită la Chișinău și au vorbit despre ireversibilitatea parcursului european al Republicii Moldova. Despre Republica Moldova mai aproape de Rusia sau de Uniunea Europeană am discutat cu localnicii din comuna Bălăurești, raionul Nisporeni. – „Care merg înspre Europa, care merg înspre Rusia, amu-i un haos în țară, nici nu știi care și încotro, de parcă am fi într-o căldare cu pește, s-a tulburat apa și nu știm încotro s-o apucăm.” Europa Liberă: Dar Dvs. încotro vreți s-o apuce țara? – „Băiatul e în România, soția mi-i în Europa, în Italia, tot înspre Europa noi trebuie să ne ducem, să avem dialoguri foarte bune cu Europa.”     Europa Liberă: Dar ați fost în Europa, ați fost la nevastă? – „Am fost!” Europa Liberă: Și câți ani i-ar trebui Republicii Moldova să ajungă viața de acolo? – (...)

cititi articolul complet în Radio Europa Liberă


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Punct şi de la capăt
Punct şi de la capăt
O emisiune în reluare cu un buletin de ştiri actualizat, emisiunea se poate asculta şi pe unde (...)
Punct şi de la capăt
Punct şi de la capăt
O discuţie la masa rotundă, găzduită de Vasile Botnaru.
News
News
[Toate articolele din: Radio Europa Liberă +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY