ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 27 octombrie 2021

 
 

B1 Tv [14/10/2021]

 
Primul medicament anti-Covid-19 se pregătește în Marea Britanie
     
Primul medicament anti-COVID-19 se pregătește în Marea Britanie

La aproape doi ani de zile de la declanșarea crizei COVID, încă nu a fost aprobat niciun medicament pentru prevenirea sau tratarea bolii care a răpus peste 4 milioane de oameni, la nivel mondial. Vești bune vin însă de la Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), care a început procesul de evaluare în regim de urgență a unui medicament anti-COVID-19, Evusheld, pentru adulți, dezvoltat de compania AstraZeneca, informează The Pharmaletter. În comunitatea științifică, medicamentul mai este numit AZD7442, o combinație de doi anticorpi monoclonali, tixagevimab și cilgavimab. Potrivit rezultatelor preliminare din studiile clinice, medicamentul este eficient în protejarea de COVID-19, informează EMA. Cum funcționează medicamentul anti-COVID-19 de la AstraZeneca Cei doi anticorpi au fost concepuți pentru a se atașa la proteina spike a SARS-COV-2 în două locuri diferite. Prin atașarea lor la proteina respectivă se așteaptă ca medicamentul să oprească virusul să pătrundă în celulele corpului, deci să prevină infecția. Astfel, pentru că anticorpii se atașează la diferite părți ale proteinei care cauzează boala, utilizarea tixagevimab și cilgavimab în combinație poate fi mai eficientă. Pe măsură ce vor mai apărea date privind calitatea, siguranța și eficacitatea medicamentului, Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) ar urma să se pronunțe, de asemenea, asupra beneficiilor Evusheld, pentru ca mai apoi, AstraZeneca să poată să depună o cerere oficială de autorizare de introducere pe (...)

cititi articolul complet în B1 Tv


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Cu îți decorezi casa de Halloween? Idei și trucuri sugestive
Cu îți decorezi casa de Halloween? Idei și trucuri sugestive
Printre sărbătorile de toamnă se numără si Halloween-ul, o sărbătoare puțin mai atipică, pe care au (...)
Senatoarea Diana Șoșoacă s-ar fi vaccinat anti-COVID, conform zvonurilor
Senatoarea Diana Șoșoacă s-ar fi vaccinat anti-COVID, conform zvonurilor
Diana Șoșoacă s-a făcut recunoscută în spațiul public pentru mesajele ei împotriva restricțiilor (...)
România, o nouă zi cu peste 500 decese din cauza COVID-19. În ultimele 24 de ore au fost raportate 14.950 de cazuri (...)
România, o nouă zi cu peste 500 decese din cauza COVID-19. În ultimele 24 de ore au fost raportate 14.950 de cazuri noi
Grupul de comunicare strategică a anunțat primele date ale bilanțului de la ora 13:00. Astfel, în (...)
[Toate articolele din: B1 Tv +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY