ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 28 octombrie 2021

 
 

Gazeta de Sud [14/10/2021]

 
Rusia, acuzată de Polonia că orchestrează criza migranţilor de la graniţa belarusă
     
Rusia, acuzată de Polonia că orchestrează criza migranţilor de la graniţa belarusă

Guvernul polonez a acuzat joi Rusia că oferă sprijin logistic Belarusului pentru alimentarea valului de migranţi care încearcă să treacă graniţa Poloniei dinspre Belarus şi a descris această acţiune a Moscovei drept un plan de „agresiune împotriva Poloniei”, informează Agerpres. „În opinia guvernului (polonez), criza migratorie se desfăşoară cu un mare sprijin din partea Federaţiei Ruse, deşi Moscova nu doreşte să fie văzută ca fiind asociată cu această problemă, a declarat Stanislaw Zaryn, purtător de cuvânt al ministrului care coordonează serviciile speciale poloneze”. „Moscova este unul dintre centrele de transport aerian” folosite de migranţii care apoi ajung la frontiera poloneză, iar „reţeaua logistică a liniilor de cale ferată ruse conectate cu oraşele din regiunea vestică a Belarusului a fost schimbată în septembrie”, remarcă oficialul polonez. „Avem date concrete despre participarea Rusiei la ceea ce se întâmplă”, a asigurat el. Acesta a făcut o legătură şi cu recentele manevre militare ruso-belaruse „Zapad”, susţinând că Varşovia are dovezi că „ruta migratorie a fost organizată în timpul acestor manevre”. Această chestiune, mai spune purtătorul de cuvânt polonez, trebuie privită ca parte a „acţiunilor agresive” desfăşurate de Rusia şi care mai cuprind „propaganda contra Poloniei şi atacurile informatice ale hackerilor” sau „manipularea preţului gazelor pentru a şantaja UE şi a obţine darea în folosinţă cât mai repede a gazoductului Nord Stream 2”. Guvernul polonez, criticat de Bruxelles şi de ONG-uri pentru respingerea migranţilor şi tratamente inumane Pentru a opri valul de migranţi ilegali ce doresc să ajungă în UE orchestrat de preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko drept represalii pentru sancţiunile europene, Polonia a desfăşurat la frontiera belarusă 10.000 de membri ai forţelor de securitate, dintre care 6.000 de militari. (...)

cititi articolul complet în Gazeta de Sud


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Drumul județean Moțăței – Plenița, la primul strat de asfalt
Drumul județean Moțăței – Plenița, la primul strat de asfalt
Pe drumul județean Moțăței – Plenița, al doilea tronson al DJ 561A Giurgița – Urzicuța – Afumați – (...)
Gorj: Tânăr de 18 ani, prins la furat într-un magazin din Turburea
Gorj: Tânăr de 18 ani, prins la furat într-un magazin din Turburea
Un tânăr, de 18 ani, din comuna gorjeană Țânțăreni, a fost prins la furat noaptea trecută într-un (...)
(VIDEO) Viceamiralul care a vaccinat în 7 luni aproape toată populația Portugaliei
(VIDEO) Viceamiralul care a vaccinat în 7 luni aproape toată populația Portugaliei
Într-un interviu pentru HotNews.ro, coordonatorul campaniei de vaccinare din Portugalia, una (...)
[Toate articolele din: Gazeta de Sud +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY