ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 19 octombrie 2021

 
 

Gazeta de Sud [14/10/2021]

 
Patriotismul economic – expresie esențială a patriotismului contemporan
     
Patriotismul economic – expresie esențială a patriotismului contemporan

Nu este înțelept să vorbești despre patriotism în România de azi. Riscul este mare. Poți deveni o țintă a propagandei neomarxiste care va încerca să te ostracizeze învinuindu-te de naționalism șovin, de terorism, de extremism, de euroscepticism sau chiar de apartenență la vreo agentură rusească sau chinezească. Totuși, chiar în aceste condiții, trebuie să vorbim deschis, în această perioadă dificilă pentru țară, despre patriotism ca un mod de comportament și acțiune ce ar avea capacitatea să rezolve multe probleme ale crizei în care ne aflăm. Trebuie să facem apel la patriotism deoarece, în opinia mea, una dintre cele mai importante explicații ale crizelor sanitare, economice și politice actuale este tocmai evidenta lipsă de patriotism a politicilor și măsurilor promovate de decidenții noștri politici în ultimii ani. La prima vedere, este hazardat să se afirme că decidenții noștri politici nu ar fi patrioți. Cum am putea afirma așa ceva atât timp cât toți își pun mâna la inimă când se cântă imnul național, își agață panglici tricolore la rever, poartă ie când vin la televizor și lăcrimează ascultându-l pe Furdui Iancu cântând ”noi suntem români”? Nimeni nu contestă o astfel de manifestare a patriotismului care este expresia, de cele mai multe ori sinceră, a unui sentiment adevărat de dragoste față de ceea ce înseamnă ” țară și popor român”, dar patriotismul decidenților politici trebuie să treacă de la sentiment la acțiune, exprimată în politici și măsuri bazate în exclusivitate pe respectarea și promovarea intereselor și aspirațiilor cetățenilor români. Acest comportament și acțiune de transpunere în practica sprijinirii interesului economic național al sentimentului patriotic – prin politici, legi și măsuri – se numește patriotism economic. Conform ” Association of Accredited Public Policy Advocates to the European Union”, obiectivul actual al (...)

cititi articolul complet în Gazeta de Sud


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Xiaomi va produce în 2024 primele sale mașini electrice
Xiaomi va produce în 2024 primele sale mașini electrice
Xiaomi, companie celebră pentru smartphone-uri, trotinete electrice și aspiratoare, va produce în (...)
Un copil a căzut într-o groapă săpată pentru a permite accesul la o conductă de apă caldă
Un copil a căzut într-o groapă săpată pentru a permite accesul la o conductă de apă caldă
Un copil a suferit arsuri la un picior după ce a căzut, luni, într-o groapă săpată în Sectorul 1 (...)
Germania: Starea de urgenţă ar putea fi ridicată din 25 noiembrie
Germania: Starea de urgenţă ar putea fi ridicată din 25 noiembrie
Ministrul german al sănătăţii, Jens Spahn, a declarat luni că reglementările speciale legate de (...)
[Toate articolele din: Gazeta de Sud +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY