ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 23 octombrie 2021

 
 

Radio Europa Liberă [14/10/2021]

 
Redresarea economiei globale post-pandemie este amenințată de o criză energetică
     
Redresarea economiei globale post-pandemie este amenințată de o criză energetică

Agenția Internațională pentru Energie a spus la 14 octombrie că redresarea economiei globale afectate de pandemia de COVID-19 ar putea fi încetinită de o criză energetică în care cererea de petrol se va majora spectaculos, după scumpirea gazului și cărbunelui, și ar putea duce la creșterea inflației. Prețurile petrolului, gazelor naturale și cărbunelui au atins recent cote record, cauza principală fiind o cerere globală sporită de energie. Țările europene în special resimt un deficit de gaze naturale, în situația în care concernul rus de stat, Gazprom, nu a mărit livrările, așteptând aparent darea în folosință a controversatului gazoduct Nord Stream 2 care leagă direct Rusia de Germania, prin Marea Baltică. La o conferință energetică la Moscova pe 13 octombrie, președintele rus Vladimir Putin a respins sugestiile că Rusia ar contribui la prețurile-record ale gazelor naturale, care au crescut cu 600% anul acesta, zguduind capitalele europene. Putin a respins, de asemenea, acuzațiile că țara sa folosește exporturile de energie ca instrument politic, a spus că exporturile de gaze naturale ale Rusiei către Europa sunt fiabile și că Moscova este pregătită să furnizeze și mai mult gaz. „Prețurile-record la cărbune și gaz, precum și întreruperile continue ale livrărilor determină sectorul energetic și industriile cu consum intensiv de energie să recurgă la petrol pentru a menține luminile aprinse și să continue operațiunile”, se spune în raportul din 14 octombrie al Agenției Internaționale pentru Energie consacrat pieței petroliere. Autorii subliniază că prețurile mai ridicate ale energiei se adaugă și presiunilor inflaționiste care, alături de întreruperile de energie electrică provocate de penuria de carburanți, ar putea duce la scăderea activității industriale și la o încetinire a redresării economice. O creștere a cererii de petrol în (...)

cititi articolul complet în Radio Europa Liberă


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Europa Liberă la Talmaza: „Cu ce m-oi încălzi? Cu ce-o vrea Bojica”
Europa Liberă la Talmaza: „Cu ce m-oi încălzi? Cu ce-o vrea Bojica”
Deputații din legislativul de la Chișinău au aprobat instituirea stării de urgență în sectorul (...)
Sinteza zilei
Sinteza zilei
Programul de seară al Europei Libere. Ştiri, interviuri, analize şi comentarii.
Moldova la ora 7
Moldova la ora 7
Programul de seară al Europei Libere. Ştiri, interviuri, analize şi comentarii. În fiecare vineri, (...)
[Toate articolele din: Radio Europa Liberă +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY