ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 19 octombrie 2021

 
 

Radio Europa Liberă [14/10/2021]

 
Eric Povel ( NATO): Valorile noastre democratice sunt acum sub presiune ca niciodată înainte
     
Eric Povel ( NATO): Valorile noastre democratice sunt acum sub presiune ca niciodată înainte

O societate puternică este prima linie de apărare a societăților democratice împotriva provocărilor de securitate, provocări care s-au accentuat ca niciodată în ultimul timp – de la dezinformarea accentuată de pandemie la energia folosită ca pârghie de influență și noi provocări colective venind din partea Rusiei și Chinei, declară Eric Povel, din Divizia pentru diplomație publică a NATO. Vorbind joi în cadrul Forumului tinerilor lideri organizat pe marginea Conferinței de securitate de la Riga, oficialul a mai spus că în prezent garanția supremației nu constă doar în forța militară, ci și în capacitatea de a genera idei și tehnologii inovatorii. Motiv pentru care NATO a decis să caute și să investească în tehnologii și start-up-uri. „Alianța a decis să creeze un Accelerator de inovații în apărare pentru Atlanticul de Nord, numit pe scurt DIANA. Vom lucra cu industria start-up-urilor și universități pentru a aduce noile tehnologii în cooperarea trans-atlantică. Am decis să creăm și Fondul NATO pentru inovații care să investească în start-up-uri axate pe tehnologii de securitate și apărare.” Eroc Povel mai spune că o altă provocare serioasă sunt schimbările climatice, accentuate în ultimii ani și care „transformă lumea într-un loc mai periculos” și au un impact important asupra securității. „Deci, schimbările de securitate contează pentru NATO”. „Valorile noastre democratice – libertatea, justiția, drepturile omului – sunt acum sub presiune ca niciodată înainte. Țări precum Rusia și China fac front comun pentru a readuce lucrurile în spiritul autoritarismului și NATO va sta la paza acestor valori care ne-au servit atât de bine decenii la rând”, a spus oficialul NATO. Conferința de la Riga este unul dintre cele mai importante evenimente de securitate din regiunea Mării Baltice, dar și din estul UE, aducând împreună oficiali și experți de la (...)

cititi articolul complet în Radio Europa Liberă


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
La moartea lui Colin Powell, primul secretar de stat american de culoare
La moartea lui Colin Powell, primul secretar de stat american de culoare
Colin Powell, primul negru american care a devenit secretar de stat, a decedat la vârsta de 84 (...)
Baletul expulzărilor: Rusia își închide misiunea de la NATO
Baletul expulzărilor: Rusia își închide misiunea de la NATO
Cum o anunță la Bruxelles Politico, Rusia și-a închis misiunea diplomatică de pe lângă NATO, (...)
Moldova la ora 7
Moldova la ora 7
Ştiri, interviuri, analize. Programul care stabileşte agenda zilei. Programul in care puteți (...)
[Toate articolele din: Radio Europa Liberă +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY