ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 20 octombrie 2021

 
 

B1 Tv [14/10/2021]

 
Cîțu, atac la Isărescu pe fondul creșterii inflației: „Sper că nu am ratat o măsură în trecut și ne grăbim acum cu măsuri monetare restrictive” / Dan Suciu (BNR): „Prognozele de creștere de prețuri au fost depășite la nivelul tuturor băncilor (...)
     
Cîțu, atac la Isărescu pe fondul creșterii inflației: „Sper că nu am ratat o măsură în trecut și ne grăbim acum cu măsuri monetare restrictive” / Dan Suciu (BNR): „Prognozele de creștere de prețuri au fost depășite la nivelul tuturor băncilor centrale”

Premierul Florin Cîțu a criticat joi BNR pe fondul creșterii prețurilor, precizând că dinamica prețurilor a depășit estimările băncii centrale. Premierul a propus un comitet de macrostabilitate. Dan Suciu: „Prognozele de creștere de prețuri au fost depășite la nivelul băncilor centrale” În replică, Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al BNR, a declarat pentru emisiunea News Pass, moderată de Laura Chiriac, că toate băncile centrale au avut estimări depășite. De asemenea, în legătură cu convocarea unui comitet de macrostabilitate, Dan Suciu a precizat că se poate face și la propunerea Ministerului de Finanțe: “Convocarea comitetului dincolo de ședințele ordinare se poate face într-o ședință extraordinară de oricine dintre membrii comitetului,Ministerul de Finanțe, BNR sau ASF. Deci Ministerul de Finanțe dacă consideră la invitația premierului interimar că este nevoie de un asfel de comitet poate face convocarea. Domnul premier știe această procedură. Deci dacă se dorește se poate. Ar trebui să arate către toate băncile centrale pentru că prognozele de creștere de prețuri au fost depășite la nivelul băncilor centrale din cauză creșterii prețurilor la energie. Există un puseu inflaționist care are un caracter tranzitoriu. Dacă vin prețurile acestea crescute din energie noi putem imagina ușor că nu vor crește la infinit. Problema în România este că acest caracter tranzitoriu este mai slab decât în alte părți pentru că avem o situație particulară, România este țara din UE cu deficitele cele mai mari, atât deficitul de cont curent, cât și deficitul bugetar. Aceste deficite nu sunt create de pandemie ca în alte state. Există o problemă de fond structurală care face ca presiunea inflaționistă ă fie ceva mai consistentă într-o țară ca România, dincolo de caracterul tranzitoriu. BNR consideră că acest caracter tranzitoriu este cauzat de evoluția (...)

cititi articolul complet în B1 Tv


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Dacian Cioloş: Cum să organizezi alegeri anticipate când îţi mor sute de oameni pe zi şi tu ai un Guvern cu puteri (...)
Dacian Cioloş: Cum să organizezi alegeri anticipate când îţi mor sute de oameni pe zi şi tu ai un Guvern cu puteri limitate? (VIDEO)
Dacian Cioloş (USR), premierul desemnat, a declarat că nu e deloc momentul potrivit pentru (...)
Un avion s-a prăbușit în Texas: Toți cei 21 de pasageri au fost evacuați
Un avion s-a prăbușit în Texas: Toți cei 21 de pasageri au fost evacuați
Un avion de mici dimensiuni cu destinație Boston care transporta peste 20 de persoane a lovit un (...)
Raluca Turcan: În instituțiile publice certificatul verde trebuie să fie pașaport de acces la (...)
Raluca Turcan: În instituțiile publice certificatul verde trebuie să fie pașaport de acces la muncă
Ministrul interimar al Muncii este de părere că certificatul verde de vaccinare ar trebui să fie (...)
[Toate articolele din: B1 Tv +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY