ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 28 octombrie 2021

 
 

Radio Europa Liberă [14/10/2021]

 
„Sindromul Havana” constatat în Columbia, înaintea vizitei secretarului de stat Blinken
     
„Sindromul Havana” constatat în Columbia, înaintea vizitei secretarului de stat Blinken

În preajma vizitei în Columbia a secretarului de stat, Antony Blinken, cinci familii care au legături cu ambasada americană au fost afectate de așa zisul Sindrom Havana, o misterioasă maladie neurologică, care a afectat instalații americane în ultimii ani, fiind considerată un posibil atac. Într-un mesaj adresat ambasadorului american Philip Goldberg, Departamentul de Stat se angajează să trateze situația cu maximă atenție și responsabilitate, încercând să stabilească cât de răspândită este afecțiunea. Ambasada din Columbia este una dintre cele mai mari din lume, având funcțiuni diverse de la cele pur diplomatice, până la combaterea traficului cu droguri și activități de informații. Vestea inițială a sosit într-un email adresat salariaților ambasadei la mijlocul lui septembrie, urmat de un altul în octombrie în care se vorbea despre răspândirea unor anomalii de sănătate, care sunt investigate. În acest din urmă email salariații ambasadei erau îndemnați să informeze în legătură cu starea de sănătate, pentru a se stabili care este situația. Inițial au fost două cazuri dar acum se crede că sunt mai multe. O sursă de la ambasadă arată că cel puțin o familie a fost transportată în Statele Unite pentru tratament. Aceeași sursă arată că diplomații și alți salariați știu că au cariere marcate de riscuri, dar că atunci când o astfel de situație afectează familii și copii, ea devine inadmisibilă. Analizele de până acum consideră că astfel de potențiale atacuri vizează în special servicii și operațiuni de informații. Analiști arată că, depinzând de tehnologia folosită în atacuri, familiile celor vizați sunt și ele afectate. Blinken va ajunge la Bogota peste câteva zile, Columbia făcând parte dintr-un program diplomatic în America Latină. Coincidență sau nu, în august, cazuri bănuite a avea legătura cu Sindromul Havana au fost descoperite la ambasada (...)

cititi articolul complet în Radio Europa Liberă


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Moldova la ora 7
Moldova la ora 7
Programul de seară al Europei Libere. Ştiri, interviuri, analize şi comentarii. În fiecare joi, (...)
News
News
Rusia, “cel mai mare exportator de corupție”, și o crimă între moldoveni în Cehia
Rusia, “cel mai mare exportator de corupție”, și o crimă între moldoveni în Cehia
« Rusia: cel mai mare exportator de corupție», acesta este titlul din Le Monde al interviului, (...)
[Toate articolele din: Radio Europa Liberă +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY