ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 17 octombrie 2021

 
 

Gazeta de Sud [14/10/2021]

 
Prefectul așteaptă ca Spitalul Militar din Craiova să primească pacienții Covid
     
Prefectul așteaptă ca Spitalul Militar din Craiova să primească pacienții Covid

Situația este disperată în spitalele din Craiova. Prefectul județului Dolj, Nicușor Roșca, speră ca pacienții cu Covid-19, care sunt în stare gravă, și au nevoie de oxigen, să fie preluați și de Spitalul Militar din Craiova. Așteaptă ordinul Ministerului Sănătății, prin care Spitalul Militar să se alăture celor trei spitale județene, care sunt depășite, nu mai au paturi libere la ATI și folosesc instalațiile de oxigen la capacitate maximă. De asemenea, autoritățile și medicii recomandă doljenilor să se vaccineze. ,,Avem trei localități cu peste 15 la mia de locuitori. O situație disperată în spitale. Acum ceva timp locurile la ATI erau o problemă, acum problema este și la locurile de terapie acută. Am solicitat DSP și managerilor spitalelor să găsim soluții. Am găsit câteva soluții, dar soluțiile noastre cred că sunt aproape epuizate. Așteptăm Spitalul Militar să-l introducem în spital covid. Așteptăm ordinul Ministerului de a fi inclus. Probabil astăzi, mâine va fi inclus și va primi pacienți. Ieri, am avut peste 400 de morți. Suntem într-un moment de cotitură, suntem la 25% populație vaccinată pe Craiova. Sper ca cei care nu s-au vaccinat până acum, vor reflecta și vor face acest pas cât mai repede”, a spus Nicușor Roșca, prefectul județului Dolj. Sunt ocupate toate paturile la ATI Și directorul DSP, Iuliana Manea, trage un semnal de alarmă în ceea ce privește situația spitalelor din Dolj. ,,În spitale nu mai sunt locuri, nici la Terapie Intensivă, pentru locurile grave și foarte grave, nici la Terapia Acută, cu guri de oxigen. 440 de paturi sunt toate ocupate. Nu mai sunt paturi pentru cazurile Covid simple. În acest moment, sistemul sanitar este depășit. Cu toate diligențele pe care le-am face, oxigen nu mai putem oferi pentru că stațiile de oxigen, instalațiile de oxigen din spitale nu fac față. Trebuie să ne descurcăm, în sensul să ne (...)

cititi articolul complet în Gazeta de Sud


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Patru răniți într-un incendiu care a cuprins o casă din Poboru, Olt
Patru răniți într-un incendiu care a cuprins o casă din Poboru, Olt
Patru persoane, cu vârste între 57 și 83 de ani, au ajuns la spital noaptea trecută, în urma unui (...)
Sărăcia se va accentua în Europa din cauza prețurilor tot mai mari la energie
Sărăcia se va accentua în Europa din cauza prețurilor tot mai mari la energie
Comisarul european pentru locuri de muncă şi drepturi sociale, Nicolas Schmit, a avertizat cu (...)
Fabrică de preparate din carne, mistuită de flăcări
Fabrică de preparate din carne, mistuită de flăcări
Pompierii din cadrul Detașamentului caracal au intervenit, noaptea trecută, pentru stingerea unui (...)
[Toate articolele din: Gazeta de Sud +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY