ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 28 octombrie 2021

 
 

Radio Europa Liberă [14/10/2021]

 
Gazul lui Putin și originea restaurantelor
     
Gazul lui Putin și originea restaurantelor

Cinci morți într-un atac în Norvegia. Un bărbat înarmat cu un arc cu săgeți s-a dedat unui masacru miercuri la Kongsberg, în sud-estul țării, înainte de a fi capturat de poliție, care nu a exclus motive teroriste. Potrivit canalului norvegian TV2, autorul atacului ar fi un danez de 37 de ani, convertit la Islam, cu antecedente medicale, psihiatrice. În trecut, Norvegia, una din cele mai pașnice națiuni de pe planetă, a mai fost ținta unor atacuri de extrema dreaptă, cel mai cunoscut fiind cel de acum un deceniu, din septembrie 2011, al lui Anders Breivik, care a făcut 77 de morți. Mai multe atacuri islamiste planificate au fost, de asemenea, oprite la timp de-a lungul anilor. Atacul de ieri vine "în ajunul formării noului guvern care va veni la putere după ce alegerile legislative de luna trecută au răsturnat partidul conservator, cum o relatează CNN. Liderul laburist Jonas Gahr Støre urmează să preia funcția de prim-ministru astăzi. Masacre virtuale în «Squid Game»  «Squid Game», foiletonul devenit bombă planetară de pe Netflix, nu e de fapt atât de original, ba chiar ar plictisi pe alocuri dacă n-ar fi violența neașteptată (și uneori gratuită) a scenelor. Sigur, mulți bănuiam asta, dar este altceva când o spune Libération, considerat un reper absolut când este vorba de critică cinematografică în Franța. (Din pricina unei greve (cum se întâmplă tot timpul) a transportatorilor, nu am primit numărul de ieri al cotidianului francez Libération decât astăzi (împreună cu cel de azi) . Toată presa a scris deja despre neașteptatul eveniment cultural care este succesul planetar al foiletonului sud-coreean de pe Netflix «Squid Game», un macabru joc de supraviețuire între Hunger Games, Divergent sau Maze Runner, dar pe fundalul unei lumi contemporane ponosite și sărăcite moral. Până și patronul Amazon, Jeff Bezos, a lăudat seria și (...)

cititi articolul complet în Radio Europa Liberă


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Rusia, “cel mai mare exportator de corupție”, și o crimă între moldoveni în Cehia
Rusia, “cel mai mare exportator de corupție”, și o crimă între moldoveni în Cehia
« Rusia: cel mai mare exportator de corupție», acesta este titlul din Le Monde al interviului, (...)
Moldova la ora 7
Moldova la ora 7
Ştiri, interviuri, analize. Programul care stabileşte agenda zilei. Programul in care puteți (...)
Anii ’50, PCR și soarta competiției intrapartinice
Anii ’50, PCR și soarta competiției intrapartinice
Facționalismul a rămas una din trăsăturile dominante ale Partidului Comunist Român și sub (...)
[Toate articolele din: Radio Europa Liberă +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY