ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 19 octombrie 2021

 
 

Gazeta de Sud [14/10/2021]

 
Mărturie medic ATI: Rudele pacienţilor Covid ne spun că noi le-am dat virusul
     
Mărturie medic ATI: Rudele pacienţilor Covid ne spun că noi le-am dat virusul

Într-un interviu acordat GdS, dr. Gabriela Marinaş creionează tabloul tragic pe care îl întâlneşte zilnic în secţia unde lucrează. Pacienţii ajung, de cele mai multe ori, prea târziu la spital. Şi chiar şi atunci când îi aduc, infectaţi şi în stare gravă, rudele lor tot nu cred în Covid sau îi avertizează pe medici să nu cumva să le dea Covid în spital. Pacienţii conştienţi devin anxioşi când îi văd pe colegii de salon GdS: Care este situaţia în secţia unde lucraţi? Ce vârste au pacienţii şi în ce stare se află? Dr. Gabriela Marinaş: Situaţia este dramatică. În valul 4, pacienţii noştri sunt, în principal, din categoria de vârstă 50-80 de ani. Am avut şi pacienţi tineri, dar într-un procent destul de mic. Cei mai mulţi au nevoie de ventilaţie non-invazivă, dacă nu chiar invazivă, vin cu afectare pulmonară foarte mare. Puţini pacienţi sunt cu afectare pulmonară sub 75% bilaterală. Când au deja ambii plămâni afectaţi, e foarte greu să tratezi. Avem pacienţi în comă indusă, avem pacienţi care intră ei în comă de grad IV… Iar cei care sunt conştienţi văd ce se întâmplă în jur, devin anxioşi. Sunt mulţi care se gândesc că şi ei o să ajungă la fel. Sunt şi alţii care se încurajează singuri şi spun că o să fie bine. Noi încercăm să lucrăm şi la partea psihică, pentru că la pacienţii conştienţi este foarte important şi suportul moral. Avem şi un psiholog, dar este unul singur care încearcă să se împartă la atâţia pacienţi. Avem kinetoterapeuţi pentru pacienţi, facem exerciţii, încercăm să îi ridicăm pe pacienţii care sunt mai bine, să stea şi în picioare, să facă 2-3 paşi. Aceşti 2-3 paşi pot fi resimţiţi ca echivalentul a 2-3 kilometri alergaţi când ai afectare pulmonară de 85%. „Rudele ne acuză că noi le-am dat Covid pacienţilor” GdS: Din datele transmise de către spital, marea majoritate a pacienţilor din terapie sunt nevaccinaţi. Regretă că nu s-au vaccinat când ajung la (...)

cititi articolul complet în Gazeta de Sud


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Studiu: Vaccinarea cu schema completă protejează de 5 ori mai mult decât cea incompletă
Studiu: Vaccinarea cu schema completă protejează de 5 ori mai mult decât cea incompletă
Un studiu internațional arată că vaccinarea cu schema completă protejează de 5 ori mai mult decât cea (...)
(VIDEO) 100 de kilograme de canabis, descoperite de polițiști
(VIDEO) 100 de kilograme de canabis, descoperite de polițiști
Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța (BCCO) – Serviciul Antidrog, (...)
Angelina Jolie a participat la premiera filmului The Eternals
Angelina Jolie a participat la premiera filmului The Eternals
Angelina Jolie și cinci dintre cei șase copii ai ei au fost centrul atenției la premiera mondială (...)
[Toate articolele din: Gazeta de Sud +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY