ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 17 octombrie 2021

 
 

Gazeta de Sud [14/10/2021]

 
Patru urși capturați în Brașov, în zona Șchei
     
Patru urși capturați în Brașov, în zona Șchei

În noaptea de marți spre miercuri, în zona străzii Nisipului de Sus din Brașov, au fost capturați și tranchilizați 4 urși care intrau frecvent în oraș, în zona cartierului Șchei, transmite Rador. Este vorba despre un exemplar matur, de aproximativ 5 ani, și de 3 pui de urs. După măsurarea și cântărirea celor patru animale capturate, potrivit protocolului, întreaga familie de urși a fost relocată. Două zone diferite de la marginea Brașovului se confruntă cu aceeași problemă G4Media.ro a scris încă din septembrie că două zone diferite de la marginea Brașovului se confruntă cu aceeași problemă: oamenii stau baricadați în case de teama animalelor. Se sună înainte de a ajunge acasă, pentru a vedea dacă drumul este liber, nu se mai pleacă decât cu mașinile, iar noaptea totul este baricadat urmând ca dimineața să se evalueze pagubele. Se simt neajutorați în această stare de asediu, deoarece jandarmii care vin în urma apelurilor la 112 completează cel mult un formular, iar de la primărie nu au niciodată niciun răspuns. Este cea de a doua ursoaică relocată împreună cu puii ei din această zonă, în ultima săptămână Aceasta este cea de a doua ursoaică relocată împreună cu puii ei din această zonă, în ultima săptămână. Capturarea și tranchilizarea animalelor s-au realizat cu sprijinul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură ,,Marin Drăcea“ și al Asociației ,,Direcția pentru Monitorizarea și Protecția Animalelor”. În zona cartierului Șchei, unde sunt semnalate cele mai multe incidente pentru că urșii intră deseori și în gospodăriile cetățenilor, Municipalitatea monitorizează alți 4 urși maturi și 5 pui de urs. De asemenea, Primăria Brașov a demarat procedura de achiziție a echipamentelor și materialelor necesare pentru monitorizarea, capturarea și relocarea urșilor care intră frecvent în oraș. Două capcane puse la dispoziție de (...)

cititi articolul complet în Gazeta de Sud


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Patru răniți într-un incendiu care a cuprins o casă din Poboru, Olt
Patru răniți într-un incendiu care a cuprins o casă din Poboru, Olt
Patru persoane, cu vârste între 57 și 83 de ani, au ajuns la spital noaptea trecută, în urma unui (...)
Sărăcia se va accentua în Europa din cauza prețurilor tot mai mari la energie
Sărăcia se va accentua în Europa din cauza prețurilor tot mai mari la energie
Comisarul european pentru locuri de muncă şi drepturi sociale, Nicolas Schmit, a avertizat cu (...)
Fabrică de preparate din carne, mistuită de flăcări
Fabrică de preparate din carne, mistuită de flăcări
Pompierii din cadrul Detașamentului caracal au intervenit, noaptea trecută, pentru stingerea unui (...)
[Toate articolele din: Gazeta de Sud +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY