ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 27 octombrie 2021

 
 

B1 Tv [14/10/2021]

 
Cum faci diferența între gripă, răceală și Covid-19. Medicul infecționist explică prin ce se deosebesc simptomele
     
Cum faci diferența între gripă, răceală și COVID-19. Medicul infecționist explică prin ce se deosebesc simptomele

Gripa și răceala sunt întâlnite în special în sezonul rece, iar COVID-19 prezintă simptome similare celor două, ce i-ar putea induce în eroare pe oameni. Medicul infecționist a vorbit despre cum se pot deosebi cele trei, dar atrage atenția asupra faptului că testarea este esențială în procesul de determinare exactă a bolii, iar diagnosticul nu ar trebui să fie pus fără o analiză. Medicul infecționist din Hunedoara, Carolina Radu a vorbit pentru Libertatea despre cum pot fi deosebite cele trei boli și a ținut să precizeze că, în general, cazuri de COVID-19 ce ajung în ATI sunt persoane nevaccinate împotriva bolii. Cum poți face diferența între răceala, gripă și COVID-19 Între gripă și COVID-19 există asemănări, dar bolile și tratamentele sunt diferite, motiv pentru care identificare trebuie să se facă cu ajutorul testului. Răceala sau virozele Răceala sau virozele se manifestă fără frisoane, iar simptomele în general sunt reduse în intensitate. Rinovirusul afectează căile respiratorii superioare și se manifestă prin: Nas ușor înfundat, secreții nazale purulente, cefalee, dar nu există o stare generală de rău a organismului, a precizat medicul, pentru sursa citată mai sus. Mai exact, nu veți avea frisoane sau febră în cazul unei răceli ori a unei viroze. Totodată, ea a precizat că virozele și răcelile apar, în general, la schimbările de anotimp. Gripa presupune simptome mai agresive În cazul gripei, simptomele sunt diferite de cele ale răcelilor și virozelor. Cele mai frecvente simptome sunt frisoanele și febra, iar acestea ar putea ține până la 7 zile. În cazul gripei, apar și durerile musculare și tusea, a mai precizat medicul. Mai pot apărea, de la caz la caz și simptome precum vărsături sau diaree. În cazul gripei pot apărea și complicații precum amigdalite sau sinuzite. Ce se întâmplă în cazul COVID-19 Medicul infecționist atrage (...)

cititi articolul complet în B1 Tv


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Cu îți decorezi casa de Halloween? Idei și trucuri sugestive
Cu îți decorezi casa de Halloween? Idei și trucuri sugestive
Printre sărbătorile de toamnă se numără si Halloween-ul, o sărbătoare puțin mai atipică, pe care au (...)
Senatoarea Diana Șoșoacă s-ar fi vaccinat anti-COVID, conform zvonurilor
Senatoarea Diana Șoșoacă s-ar fi vaccinat anti-COVID, conform zvonurilor
Diana Șoșoacă s-a făcut recunoscută în spațiul public pentru mesajele ei împotriva restricțiilor (...)
România, o nouă zi cu peste 500 decese din cauza COVID-19. În ultimele 24 de ore au fost raportate 14.950 de cazuri (...)
România, o nouă zi cu peste 500 decese din cauza COVID-19. În ultimele 24 de ore au fost raportate 14.950 de cazuri noi
Grupul de comunicare strategică a anunțat primele date ale bilanțului de la ora 13:00. Astfel, în (...)
[Toate articolele din: B1 Tv +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY