ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 20 octombrie 2021

 
 

B1 Tv [14/10/2021]

 
Misterul originii noului coronavirus. OMS reia cercetările în China pentru a afla ce a provocat pandemia
     
Misterul originii noului coronavirus. OMS reia cercetările în China pentru a afla ce a provocat pandemia

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) anunță reluarea cercetărilor privind originea noului coronavirus care a stat la baza actualei pandemii. În acest sens va fi creat un nou grup de consultanţi care să se ocupe de patogenii periculoşi în vederea cercetării originii virusului SARS-CoV-2, scrie Reuters. La începutul acestui an, o echipă condusă de OMS a petrecut patru săptămâni în Wuhan şi a stabilit că virusul a fost probabil transmis de la lilieci la oameni prin intermediul unui alt animal, dar că sunt necesare cercetări suplimentare. OMS a numit miercuri pe cei 26 de membri propuşi ai Grupului său consultativ ştiinţific cu privire la originile noilor agenţi patogeni (SAGO). Printre aceştia se numără Marion Koopmans, Thea Fischer, Hung Nguyen şi expertul chinez în sănătatea animalelor Yang Yungui, care a participat la ancheta comună din Wuhan. Maria van Kerkhove, conducător tehnic al OMS pentru Covid-19, şi-a exprimat speranţa că vor exista în continuare misiuni internaţionale conduse de OMS în China, care să angajeze cooperarea ţării. Ea a declarat într-o conferinţă de presă că „mai mult de trei duzini de studii recomandate” trebuie încă efectuate pentru a determina modul în care virusul a trecut de la specia animală la oameni. Testele chineze raportate pentru anticorpii prezenţi la rezidenţii din Wuhan în 2019 vor fi ”absolut critici” pentru înţelegerea originilor virusului, a spus van Kerkhove. Chen Xu, ambasadorul Chinei la ONU la Geneva, a declarat într-o conferinţă de presă separată că concluziile studiului comun au fost ”destul de clare”, adăugând că, deoarece echipele internaţionale au fost deja trimise în China de două ori, ”este timpul să trimitem echipe în alte (...)

cititi articolul complet în B1 Tv


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Dacian Cioloş: Cum să organizezi alegeri anticipate când îţi mor sute de oameni pe zi şi tu ai un Guvern cu puteri (...)
Dacian Cioloş: Cum să organizezi alegeri anticipate când îţi mor sute de oameni pe zi şi tu ai un Guvern cu puteri limitate? (VIDEO)
Dacian Cioloş (USR), premierul desemnat, a declarat că nu e deloc momentul potrivit pentru (...)
Un avion s-a prăbușit în Texas: Toți cei 21 de pasageri au fost evacuați
Un avion s-a prăbușit în Texas: Toți cei 21 de pasageri au fost evacuați
Un avion de mici dimensiuni cu destinație Boston care transporta peste 20 de persoane a lovit un (...)
Raluca Turcan: În instituțiile publice certificatul verde trebuie să fie pașaport de acces la (...)
Raluca Turcan: În instituțiile publice certificatul verde trebuie să fie pașaport de acces la muncă
Ministrul interimar al Muncii este de părere că certificatul verde de vaccinare ar trebui să fie (...)
[Toate articolele din: B1 Tv +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY