ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 27 octombrie 2021

 
 

Gazeta de Sud [14/10/2021]

 
Cât consumă oltenii. Cheltuie pe alcool tot cât dau pe apă
     
Cât consumă oltenii. Cheltuie pe alcool tot cât dau pe apă

Direcția Județeană de Statistică Dolj a analizat cheltuielile medii lunare pe fiecare locuitor din Oltenia, în trimestrul I al acestui an. Datele statistice relevă cât cheltuie locuitorii din regiunea Sud-Vest pentru mărfuri alimentare și nealimentare. Am analizat indicatorul statistic numit “cheltuielile pentru cumpărarea produselor agroalimentare pe categorii de produse și principalele categorii sociale, pe macroregiuni și regiuni de dezvoltare – medii lunare pe o persoană”. Costurile cu procurarea de alcool similare cu cele pentru apă și sucuri În intervalul analizat de Statistică, locuitorii Olteniei au cheltuit pe apă minerală și băuturi nealcoolice 9,47 lei, pe o persoană. În același interval analizat costurile cu băuturile alcoolice au ajuns la un nivel similar cu apă. Respectiv, 8,9 lei pe o persoană. Sumele consumate pe băuturi alcoolice, în medie, de o persoană, sunt mai mari decât cele pentru ulei de floarea-soarelui, porumb sau soia (5,24 lei pe lună) și decât cele pentru cartofi, de exemplu (4,48 lei pe luna). Cele mai mari cheltuieli au fost făcute pentru carne și produse din carne – 65,58 lei. Locuitorii din Sud-Vest au mai cheltuit în primul trimestru din 2021, pentru pâine și produse de franzelarie 37,68 lei pe lună de persoană. Pe brânzeturi 20,05 lei, iar pe lapte 15,23 lei de persoană.În total, bugetul pentru alimente, în medie, al unui locuitor din Oltenia a fost de 265,21 lei pe lună. Cei mai mulți bani se duc pe țigări, medicamente și carburanți În rândul mărfurilor nealimentare, cele mai mari sume cheltuite pe persoană, în intervalul analizat de Statistică. Pe țigări și produse din tutun, locuitorii din Sud-Vestul țării cheltuie, în medie 174,8 lei pe lună. Este cea mai mare sumă alocată dintre toate mărfurile nealimentare. Se observa ca locuitorii Olteniei cheltuie mai mult pe tigari decat pe (...)

cititi articolul complet în Gazeta de Sud


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Amendat penal după ce a bătut un poliţist
Amendat penal după ce a bătut un poliţist
Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au aplicat o amendă penală în valoare de 9.000 de lei unui (...)
Un medic de familie din Dolj refuză să prescrie tratament unor bolnavi de Covid
Un medic de familie din Dolj refuză să prescrie tratament unor bolnavi de Covid
Un bărbat din Dolj reclamă că un medic de familie a refuzat să prescrie o schemă de tratament anti (...)
Mare inventator craiovean, în prim-planul Festivalului Craiova Science
Mare inventator craiovean, în prim-planul Festivalului Craiova Science
Deschiderea Festivalului Craiova Science a avut loc, ieri, în onoarea celor 140 de ani de la (...)
[Toate articolele din: Gazeta de Sud +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY