ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 19 octombrie 2021

 
 

B1 Tv [13/10/2021]

 
Guvernul declanșează procedura de desemnare a celor trei candidați pentru funcția de judecător la CEDO
     
Guvernul declanșează procedura de desemnare a celor trei candidați pentru funcția de judecător la CEDO

Guvernul declanșează procedura de desemnare a celor trei candidați în numele României pentru funcția de judecător al Curții Europene a Drepturilor Omului, a anunțat miercuri Ministerul Justiției. Ministerul Justiției: Guvernul declanșează procedura de desemnare a celor trei candidați pentru funcția de judecător la CEDO Mandatul judecătorului ales în numele României va înceta la 17 decembrie 2022, astfel că țara noastră este invitată să transmită Adunării Parlamentare a Consiliului Europei o listă cu trei propuneri pentru postul vacant de judecător până la data de 5 mai 2022, a precizat Ministerul Justiției. „Potrivit articolelor 20 şi 22 din Convenţie, Curtea se compune dintr-un număr de judecători egal cu cel al Înaltelor Părţi Contractante, aleşi de Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei în numele fiecărei Părţi Contractante, cu majoritatea voturilor exprimate, de pe o listă de trei candidaţi prezentată de Înalta Parte Contractantă, pentru un mandat unic de 9 ani. Pe durata mandatului lor, judecătorii nu pot exercita nicio activitate incompatibilă cu cerinţele de independenţă, imparţialitate sau disponibilitate impuse de activitatea cu caracter permanent ce va fi desfășurată în cadrul Curții”, se arată în anunțul transmis de Ministerul Justiției. Îşi pot depune candidatura persoanele care îndeplinesc următoarele condiţii: vor avea vârsta sub 65 de ani la data la care Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei aşteaptă transmiterea listei de candidaţi (5 mai 2022); se bucură de cea mai înaltă prestanţă morală şi civică; întrunesc condiţiile de exercitare a unor înalte funcţii judiciare sau sunt jurişti cu reputaţie profesională sau științifică recunoscută; au experiență profesională în domeniul drepturilor omului; cunosc în mod activ cel puțin una dintre cele două limbi oficiale ale Curții Europene a Drepturilor Omului şi cel (...)

cititi articolul complet în B1 Tv


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Record de decese cauzate de COVID-19 în Galați: Pacienții mor pe capete așteptând eliberarea unui pat la ATI. (...)
Record de decese cauzate de COVID-19 în Galați: Pacienții mor pe capete așteptând eliberarea unui pat la ATI. Ambulanțele folosite pe post de saloane
Record de decese cauzate de COVID-19 în Galați. În ultimele 24 de ore,  opt persoane cu forme grave (...)
Dan Vîlceanu, despre Stelian Ion: Nu a vrut să emită un aviz. Asta înseamnă să blochezi actul de guvernare, să-ți (...)
Dan Vîlceanu, despre Stelian Ion: Nu a vrut să emită un aviz. Asta înseamnă să blochezi actul de guvernare, să-ți sabotezi propriul guvern / USR trebuia să propună un alt ministru în loc (...)
Dan Vîlceanu, ministrul demis al Finanțelor, a declarat marți, pentru B1 TV, că nu se mai ajungea (...)
Fără guvern și cu un parlament inert. CTP: „Măsura este carantina totală!”
Fără guvern și cu un parlament inert. CTP: „Măsura este carantina totală!”
România se prezintă la coada clasamentului în ceea ce privește combaterea bolii Covid-19. În (...)
[Toate articolele din: B1 Tv +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY