ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 19 octombrie 2021

 
 

Jurnalmm [14/10/2021]

 
Alimentul banal care te scapă de depresie și aduce mari beneficii pentru sănătate
     
Alimentul banal care te scapă de depresie și aduce mari beneficii pentru sănătate

Alimentul banal care te scapă de depresie și aduce mari beneficii pentru sănătate Consumul de ciuperci ar putea ajuta la scăderea riscului de a suferi depresie, spun datele celui mai nou studiu. Experții Colegiului de Medicină Penn State au analizat datele privind dieta și sănătatea mintală de la peste 24.000 de adulți. Alimentul banal care te scapă de depresie. Cercetările lor timp de un deceniu au arătat că voluntarii care au evitat ciupercile au mai multe șanse să dezvolte depresie. Autorul principal, dr. Joshua Muscat, spune: „Studiul se adaugă listei beneficiilor posibile pentru sănătate ale consumului de ciuperci.” Academicii cred că un aminoacid antiinflamator produs de ciuperci ar putea sta în spatele efectului. Dr. Djibril Ba, cercetătorul principal al studiului, a declarat: „Ciupercile sunt cea mai mare sursă dietetică de aminoacid ergotioneină – un antiinflamator care nu poate fi sintetizat de oameni. Avand un nivel ridicat de aminoacid ergotioneină, poate reduce riscul de stres oxidativ, care ar putea ameliora, de asemenea, simptomele depresiei. Studiile anterioare au arătat că ergotioneina poate ajuta la scăderea șanselor persoanelor care dezvoltă schizofrenie, tulburare bipolară și depresie. Potasiul din ciupercile albe este, de asemenea, cunoscut pentru a ajuta la reducerea apariției anxietății. Dar cercetătorii nu au făcut distincția cu ce tip de ciuperci au fost consumate, așa că nu au putut determina care sunt cele mai bune pentru reducerea bolilor mintale. Participanții au fost împărțiți în trei grupe, în funcție de câte ciuperci au mâncat. Cel mai mic tertil nu a consumat niciunul, în timp ce parantezul din mijloc a consumat echivalentul a 4,9 g pe zi. Voluntarii din cel mai înalt terț au mâncat în medie 19,6 g pe zi. Aceasta reprezintă aproximativ un sfert din porția standard. Datele acesuia au (...)

cititi articolul complet în Jurnalmm


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
[Toate articolele din: Jurnalmm +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY