ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 28 octombrie 2021

 
 

Radio Europa Liberă [13/10/2021]

 
Pericole online. Copiii și internetul
     
Pericole online. Copiii și internetul

În condiții de pandemie copiii și adolescenții petrec tot mai mult timp în mediul online și astfel se expun pericolului de a consuma un conținut nepotrivit vârstei, ori să devină ținte ale hărțuirilor și chiar a abuzului sexual. Experții organizației La Strada, care de mai mulți ani dezvoltă programe de siguranță online atât pentru părinți, cât și pentru copii, se arată îngrijorați de creșterea numărului de cazuri de violență asupra copiilor în mediul virtual și spun că este necesar ca toate instituțiile de învățământ să pună în practică standarde de singiranță online pentru elevi. Iată ce spune directoarea executivă a organizației, Elena Botezatu: „Este deosebit de important să vorbim despre acest subiect, mai ales în context pandemic, atunci când copiii trec mai des prin experiențe neplăcute în mediul online și asta o arată cercetările noastre pe care le-am realizat în ultima perioada. Totodată, contextul indică și un răspuns ineficient al comunității educaționale la astfel de situații, despre puține cunoștințe, despre cum să prevină astfel de cazuri și cum să intervină atunci când acestea se întâmplă în rândul copiilor. E dreptul fiecărui copil de a fi protejat de orice formă de violență atât în mediul offline, cât și în mediul online.” O cercetare efectuată recent de organizația La Strada arată că unul din cinci copii s-a confruntat cu violențe în mediul virtual. Copii devin vulnerabili de la vârsta de 9 ani, iar riscurile la care se expun sunt tot mai mari pe măsură ce copii înaintează în vârstă, adolescenții fiind cei mai expuși riscurilor. Îngrijorarea experților, menționează Elena Botezatu, este legată și de faptul că doar unul din cinci copii care au avut probleme în mediul online, a spus despre asta unui matur. „Copiii au frică de reacțiile de blamare, de a fi judecați, învinovățiți pentru ceea ce li se întâmplă, respectiv, copii aleg să treacă (...)

cititi articolul complet în Radio Europa Liberă


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Rusia, “cel mai mare exportator de corupție”, și o crimă între moldoveni în Cehia
Rusia, “cel mai mare exportator de corupție”, și o crimă între moldoveni în Cehia
« Rusia: cel mai mare exportator de corupție», acesta este titlul din Le Monde al interviului, (...)
Moldova la ora 7
Moldova la ora 7
Ştiri, interviuri, analize. Programul care stabileşte agenda zilei. Programul in care puteți (...)
News
News
[Toate articolele din: Radio Europa Liberă +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY