ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 20 octombrie 2021

 
 

Gazeta de Sud [25/09/2021]

 
Pakistanul şi India se acuză de extremism la ONU
     
Pakistanul şi India se acuză de extremism la ONU

Prim-ministrul pakistanez Imran Khan a acuzat vineri India la ONU că „întreţine domnia terorii” asupra musulmanilor, determinând o reacţie puternică din partea delegaţiei indiene, relatează sâmbătă France Presse. În discursul său în faţa Adunării Generale anuale a Naţiunilor Unite, Imran Khan l-a acuzat pe prim-ministrul indian Narendra Modi că vrea „să cureţe India de musulmanii ei”. „Cea mai rea şi mai răspândită formă de islamofobie domneşte acum în India” şi vizează aproximativ 200 milioane de musulmani care trăiesc în această ţară, a spus Imran Khan în discursul său virtual. Una dintre problemele spinoase dintre India şi Pakistan este Kashmirul, teritoriu situat în Himalaya şi disputat între cele două ţări. Furia a cuprins Kashmirul indian începând din 2019, când New Delhi a revocat în mod controversat semiautonomia regiunii, plasând-o sub autoritatea sa directă. Locuitorii acestei regiuni predominant musulmane spun că represiunea de atunci s-a intensificat. Imran Khan s-a exprimat în ziua în care Narendra Modi era în vizită la Casa Albă. El a acuzat autorităţile americane că închid ochii la „încălcările drepturilor omului” în India. O tânără diplomată indiană, prim secretar în cadrul misiunii indiene la ONU, i-a dat o replică viguroasă lui Imran Khan. Sneha Dubey a acuzat Pakistanul că l-a adăpostit pe Osama Ben Laden, care a fost ucis de forţele speciale americane în 2011 într-un raid asupra oraşului militar Abbottabad unde el se ascundea. „Aceasta este o ţară piromană care se prezintă ca pompier”, a spus ea. „Pakistanul hrăneşte terorişti în curtea sa şi speră că ei vor face rău doar vecinilor lor”, a adăugat ea. Ea a făcut referire la violenţa împotriva minorităţilor în Pakistan şi la „genocidul cultural şi religios” comis în 1971, când Bangladeshul a obţinut (...)

cititi articolul complet în Gazeta de Sud


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Gorj: Bărbat din Craiova, decedat după ce s-a aruncat în fața unui tren la Turburea
Gorj: Bărbat din Craiova, decedat după ce s-a aruncat în fața unui tren la Turburea
Un bărbat, în vârstă 75 de ani, din Craiova, a murit miercuri seară, după ce s-ar fi aruncat în fața (...)
Gorj: Restricțiile adoptate de CJSU pentru Târgu Jiu și Dănești
Gorj: Restricțiile adoptate de CJSU pentru Târgu Jiu și Dănești
Comitetul Județean pentru Stuații de Urgență Gorj a adoptat miercuri o Hotărâre prin care impune (...)
(VIDEO) Președintele Iohannis a anunțat o serie de restricții
(VIDEO) Președintele Iohannis a anunțat o serie de restricții
Președintele Klaus Iohannis a declarat, în această seară, după ședința de lucru privind gestionarea (...)
[Toate articolele din: Gazeta de Sud +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY