ZIAR.COM : toată presa online . ziare, știri și video de ultimă oră
 
   
ZIAR.COM : ziare si stiri. Ce ziar doriti ?

ZIARE | STIRI | TV 19 octombrie 2021

 
 

Radio Europa Liberă [24/09/2021]

 
În ajunul alegerilor din Germania: cine va conduce cea mai mare putere economică europeană?
     
În ajunul alegerilor din Germania: cine va conduce cea mai mare putere economică europeană?

Joi seara a avut loc ultima rundă televizată la care au participat candidaţii de frunte ai partidelor prezente în Parlamentul federal. Ca şi cele precedente, şi această rundă a decurs fără surprize deosebite. Pe alocuri, a fost ceva mai înflăcărată. Cei trei aspiranţi la funcţia de cancelar, creştin-democratul Armin Laschet, social-democratul Olaf Scholz şi ecologista Annalena Baerbock, au evitat atacuri frontale, şi vorbeau de parcă ar exista între ei o înţelegere subterană de a se comporta cumpătaţi. Candidaţii celorlalte formaţiuni, Partidul Liberal, Partidul Stîngii şi partidul naţionalist-autoritar, Alternativa pentru Germania (AfD) au mai aruncat cîte-o piatră verbală, însă fără a tulbura prea mult apele.   Reprezentantul Uniunii Creştin-Sociale (CSU) bavareze, Markus Söder a jucat rolul îngerului păzitor al candidatului creştin-democrat, Laschet, deşi se ştie că el şi-a dorit să fie desemnat de conservatori ca aspirant principal la funcţia de şef al guvernului. În cursul dezbaterii, moderatorii au încercat să abordeze şi teme care în campania electorală au fost neglijate sau ignorate. De exemplu, politica externă, dotarea armatei federale sau locul Germaniei în lume ca mare putere economică şi politică. În legătură cu ameninţările interne venite din partea extremismului de dreapta, toată lumea era de acord că trebuie adoptată o politică mai ofensivă. În acest context, numai Partidul Stîngii a pledat pentru desfiinţarea Serviciului de Informaţii Interne (Verfassungsschutz). S-a abordat, bineînţeles, şi problema restricţiilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus. Privitor la măsurile sanitare, candidata AfD a susţinut ideea că ele ar fi o formă de suprimare a libertăţilor civice. Faptul că nu s-a vaccinat l-a prezentat ca o bravură. Moderatorii au amintit că vicepreşedintele liberal al Bundestag-ului s-a lăudat că în timpul (...)

cititi articolul complet în Radio Europa Liberă


  PUBLICITATE (daca politic, nu reprezinta pozitia Ziar.com):Trimite Email  
 
Amnesty International semnalează creșterea atacurilor împotriva libertății de exprimare în perioada (...)
Amnesty International semnalează creșterea atacurilor împotriva libertății de exprimare în perioada pandemiei
În perioada pandemiei de COVID-19, mai multe țări între care China și Rusia au adoptat „legi (...)
În fiecare an, mii de moldoveni sunt victime ale traficului cu persoane
În fiecare an, mii de moldoveni sunt victime ale traficului cu persoane
Odată cu liberalizarea regimului de vize pentru spaţiul european, s-au deschis noi destinaţii de (...)
Mii de moldoveni sunt, anual, victime ale traficului cu persoane
Mii de moldoveni sunt, anual, victime ale traficului cu persoane
[Toate articolele din: Radio Europa Liberă +++]
 


|  Stabiliti un link   |  Trimite Email     RSS
ZIAR.COM : toata presa online . portal de ziare romanesti si stiri de ultima ora

Ziar.com indexează publicații diverse, ziare și reviste cu poziții diferite, existente independent online. Ideile și comentariile exprimate în aceste articole nu reflectează opiniile portalului Ziar.com și nu pot fi imputate acestuia. Pentru orice informație complementară sau reclamație cu privire la conținut, consultați direct ziarele relevante – sursa este întotdeauna indicată, cu un link spre articolul de origină, sau pagina facebook corespunzătoare pentru comentariile cititorilor.

Publicare, realizare si gazduire web : DIRECTWAY. Toate drepturile rezervate, reproducerea interzisa - Copyright © 1996-2022 DIRECTWAY